időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Szétesőben a pécsi ellenzéki összefogás

Bóka Máté
2019.10.04. 09:49

Egy közelmúltban megtartott nyilvános pécsi fórumon készült videófelvétel tanúsága szerint Péterffy Attila, az MSZP–DK–Jobbik–Momentum polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy mire számít az önkormányzati választások után, vagyis szűk két hét múlva.

Az eseményen az egyik résztvevő kérdezte meg, hogy mégis miként vezeti a várost akkor, hogyha az MSZP a DK-val, a Jobbik a Momentummal folyamatosan veszekszik majd, és ­káosz lesz, hiszen mint ismert, a DK helyi elnöke maga is elismerte egy elnökségi ülésről kiszivárgott hangfelvételen, hogy képtelen más pártokkal beszélni. Péterffy erre azt válaszolta: „Ezt sem tudom kizárni, ha így lesz, akkor azzal a helyzettel kell szembenézni.”

Hozzátette: „Ahogy az új közgyűlés feláll, abban a pillanatban frakciók­ra fognak bomlani, annak ellenére, hogy jelenleg egy szövetség tagjait képezzük.” Kitért rá, hogy neki a „pártok megígérték”, hogy ügyek mentén politizálnak, de „tarthatok tőle, hogy lesznek zavarok”. Arra a kérdésre, hogyha olyan helyzet állna elő, mint Hódmezővásárhelyen a „független” Márki-Zay Péterrel, ahol fideszes többség van, mit tudna tenni, azt válaszolta: „Nem tudom, hogy fogom azt a helyzetet kezelni, az biztos, hogy rohadt ideges leszek.”

Mellár Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület MSZP–Párbeszédes elnöke korábban maga is alkalmatlannak találta a városvezetésre a baloldali jelöltet. A Civilek a Mecsekért Mozgalom szerint a hárommillió tonnányi fa eltüzeléséért felelős Péterffyről immár a baloldali HVG-sek is úgy vélekednek, hogy a klímavédő balliberális ellenzék Pécsett csak egy erdőégetőt talált.

Ezzel együtt az is tény, hogy az LMP éppen ezért nem vállalt közösséget a MSZP–DK által irányított baloldali tömbbel, és az LMP-sek egy olyan polgármesterjelöltet indítanak Kóbor József személyében, aki mindvégig következetesen kiállt a környezetvédelem gondolata mellett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.