Lépett a rendőrség a brutálisan megvert hatgyermekes nő ügyében

Az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartási végzés elrendelését azzal a tartalékos katonatiszttel szemben, aki a gyanú szerint brutálisan összevert egy nőt.

2019. 11. 14. 12:42
null
Kezdeményezték a távoltartást a kegyetlenkedő férfival szemben Fotó: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartási végzés elrendelését azzal a tartalékos katonatiszttel szemben, aki a gyanú szerint brutálisan összevert egy nőt múlt szombaton Bujákon – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-hez eljuttatott közleményében arról számolt be: az egyik bujáki szállóról érkezett állampolgári bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek, és a nő soron kívüli meghallgatása után elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit. A nyomozók előállították a férfit, és súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az áldozat, Orosz Bernadett maga osztotta meg történetét és a bántalmazásáról készült fotókat a Facebook-oldalán, mondván, nincs más eszköz a kezében, csak a közösség és a nyilvánosság ereje. Azt írta, hogy támadója, a volt párja eltörte az orrát, szétzúzta a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta. Az eset egy hotelben történt, ahol a recepciósok siettek a segítségére. A súlyos sérüléseket szenvedett nőt a mentő a salgótarjáni kórházba vitte, az intézmény pedig hivatalból azonnal feljelentést tett.

Kezdeményezték a távoltartást a kegyetlenkedő férfival szemben
Fotó: 123RF

A hatgyermekes miskolci édesanya és K. István kapcsolata még tavaly októberben kezdődött. A nő elmondása szerint volt párja idén júniusban emelt rá először kezet, amikor úgy döntött, a férfi hűtlensége miatt szakít vele. Orosz Bernadett mégis elkísérte őt az osztálytalálkozójára, ám mire hazaértek, brutális bántalmazás lett a vége. Néhány hónappal később pedig újra tettlegességig fajult egy vita. – Hibát követtem el, amikor az első bántalmazás után nem jelentettem fel – fogalmazott az asszony. Hozzátette: azért nem mert lépni a hatóságoknál, mert volt párja – katonatiszti, alezredesi rendfokozatára hivatkozva – azzal is fenyegette, hogy hiába kér bárkitől segítséget, csak ő jár rosszul, mert kapcsolatai révén bármeddig elér a keze.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére azt közölte: a HM és a Magyar Honvédség – az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.