Szijjártó Péter: A 2020 januárja előtt érkezett magyarok megőrzik jogaikat Nagy-Britanniában

Nincs semmi garancia arra, hogy rendezett módon, megállapodással zárulnak Nagy-Britannia kilépési tárgyalásai az EU-ból, ezért Magyarország megkezdte a felkészülést a megállapodás nélküli Brexit esetére.

Forrás: MTI2019. 11. 22. 11:39
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. november 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Türk Tanács budapesti irodájáról szóló székhely-megállapodás kihirdetésérõl szóló elõterjesztés vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 22-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020 januárja előtt érkezett magyarok megőrzik jogaikat Nagy-Britanniában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés pénteki ülésén.

A Nagy-Britanniába az uniós jog hatálya alatt érkező külföldiek, így a magyar állampolgárok is, rendezetlen kilépés esetén 2020. december 31-ig regisztrálhatnak, igazolva, hogy a kilépést megelőzően is ott éltek.

A tárcavezető kiemelte: továbbra sincs semmi garancia arra, hogy rendezett módon, megállapodással zárulnak Nagy-Britannia kilépési tárgyalásai az Európai Unióból, ezért Magyarország megkezdte a felkészülést a megállapodás nélküli, no-deal Brexit esetére. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek, ahogyan az is fontos, hogy az itt élő brit állampolgárok jogait is védjék – mondta.

Közölte: a Magyarországon élő britek kedvezményes tartózkodási státust szerezhetnek, amihez regisztrálniuk kell a magyar hatóságoknál 2020. december 31-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.