Szombathelyen is áll már a bál a balliberális oldalon

Élesen bírálta mások mellett Nemény András (MSZP) szombathelyi polgármestert és a szintén szocialista alpolgármestert, Horváth ­Attilát Szendrő-Németh Tamás jogvédő az egyik közösségi oldalon. A férfi állítja, kritikáját valódi civilként fogalmazta meg, de nem árt tudni, hogy a jogvédő a DK-val együttműködő Czeglédy Csaba jó ismerőse.

2019. 11. 20. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombathely teljes balliberális vezetésének nyílt levélben ment neki a ­Facebookon tett bejegyzésében ­Szendrő-Németh Tamás civil jogvédő, aki azért bírálta mások mellett Nemény András polgármestert, az MSZP Vas megyei elnökét és Horváth Attila alpolgármestert, a szocialisták városi vezetőjét, mert továbbra is Molnár Miklóst (Pro Savaria) szeretnék a Vasivíz Zrt. vezérigazgatói székében látni.

Annak ellenére sem tettek le a tervükről, hogy a szombathelyi közgyűlésbe bejutott és közben tanácsnoknak is megválasztott – utóbbi tisztségért bruttó 350 ezer forint jár – politikus egyetlen nap víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalattal sem rendelkezik. Molnár azonban fontos ember a balliberális oldalnak, hiszen az ellenzék az előző ciklusban, az év elején úgy alakított ki többséget a szombathelyi közgyűlésben, hogy akkori alpolgármesterként ő és Balassa Péter (Jobbik) együtt szavazott a balliberális önkormányzati képviselőkkel.

A városvezetés – talán éppen ezért – a végsőkig kiáll Molnár mellett, és olyan jogértelmezéssel állt elő, hogy a helyettesek gyakorlati idejével együtt kell figyelembe venni a vonatkozó előírásokat, vagyis közösen kell öt év szakmai tapasztalattal rendelkezniük. Szendrő-Németh Tamás szerint ez olyan, mintha úgy vezethetne valaki gépjárművet, hogy a mellette ülőknek van jogosítványuk.

A civil jogvédő az ügyben kérdésözönt intézett a szombathelyi városvezetéshez, és többek között arról érdeklődött: mi volt az oka annak, hogy Molnár Miklós személyében egy szakmai gyakorlattal nem rendelkező vezetőt neveztek ki a legnagyobb önkormányzati cég élére? Nekiszegezte a városvezetésnek azt a kérdést is: „Molnár Miklós kinevezése szakmai alapon, vagy politikai alku keretében történt-e?” A kérdéseket Szendrő-Németh Tamás állítása szerint „valódi civilként” tette fel, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a férfi Czeglédy Csaba évtizedes ismerőse, akivel állítása szerint nagyon sok ügyben hatékonyan együtt tudtak dolgozni.

Czeglédy viszont ezer szállal kötődik Gyurcsány Ferenchez, és az általa vezetett Demokratikus Koalícióhoz. A kérdés az, hogy Szendrő-Németh Tamás Facebook-bejegyzése valóban a saját magánakciója vagy sem, utóbbi esetben hamarabb borulhat fel az ellenzéki egység Szombathelyen, mint azt bárki előzetesen gondolhatta volna.

Közben az ellenzék Egerben is képes nagyon hamar meglepetést okozni a választóinak, éppen adóemelésre készülnek. A közgyűlés holnap szavaz arról, hogy a jelenlegi 450 forint helyett 500 forint legyen a hevesi megyeszékhelyen az idegenforgalmi adó mértéke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.