időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

A kispesti hangfelvételek újabb „jóslata” vált valóra

Bácskai Balázs
2019.12.12. 05:55
A kispesti hangfelvételek újabb „jóslata” vált valóra

Lackner Csaba önkormányzati képviselő arról beszélt a kispesti felvételeken, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a választások után, részben azért, mert ő is egy „éhes fiatalember”, Gajda Péter polgármester pedig attól tart, hogy a Guzmics-félék „ráégnek”. A képviselő arról is beszélt, hogy az irodavezető egy tárgyaláson – annak távollétében – vérig sértette Gajda Péter polgármestert. Guzmics Zsombor viszont azt állítja, csupán az építéshatósági rendszer átalakítása áll a döntés mögött.

– December elsejei határidővel, közös megegyezéssel távoztam az irodavezetői pozícióból – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Guzmics Zsombor, az XIX. kerületi építéshatóság korábbi vezetője.

A szakember szerint az indokolja távozását, hogy 2020 tavaszától megszűnik a jelenlegi rendszer és az építéshatósági feladatok a területi közigazgatáshoz kerülnek. Guzmics egyúttal tagadta lapunk egyik korábbi állítását, amely szerint 2010 környékén egy nagy családi házat építtetett.

Lackner Csaba előre megmondta, mi fog történni
Fotó: Katona Vanda

Az irodavezető távozása azért érdekes, mert Lackner Csaba ezt az eseményt is „megjósolta” a lapunk által közzétett kispesti hangfelvételeken, amelyek még a nyár folyamán készültek. Az ex-MSZP-s képviselő több érvet is felvetett beszélgetőtársainak, hogy miért kell távoznia Guzmicsnak. Lackner az irodavezetőt „éhes fiatalemberként” aposztrofálta, és elmondta, a polgármester attól tart, hogy ő és más fiatalok „ráégnek”.

Az egyik felvételen Lackner azt állítja, hogy Guzmics ötmillió forintot kért tőle kölcsön, amelyről nem írtak papírt, így a képviselő attól tartott, hogy nem fogja viszontlátni a pénzét. – Ha bármikor mer egy forintot is kérni, küldd hozzám – mesélte Lackner „Péter” reakcióját a történetre.

Az ex-MSZP-s politikus felháborodva mesélt arról a hanganyagokon, hogy az irodavezető azt mondta egy megbeszélésen: „Aki utoljára beszél a Péterrel, majd az lesz, mert a Péter mindig az utolsó ember szavára hallgat.” Lackner szerint ezzel „tökkelütött f…sznak” állította be a polgármestert, ami miatt Guzmics kivívta Gajda személyes ellenszenvét is.

Nem ez az első eset, hogy Lackner a „jövőbe látott”. A Magyar Nemzet által közzétett felvételeken elhangzott, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő (Vamüsz) vezetőjének a fizetését a duplájára tervezi emelni Gajda Péter polgármester, amely egyfajta kárpótlás, amiért Kránitz nem indulhatott az őszi önkormányzati választáson. A Vamüsz igazgatójának fizetését a közelmúltban valóban megduplázták.

Frissítés: Vitál Márton, a kispesti jegyzőt helyettesítő aljegyző kérdésünkre válaszolva úgy tájékoztatta lapunkat, hogy Guzmics Zombor Építéshatósági és Városfejlesztési irodavezető jogviszonya 2019. november 30-ával közös megegyezéssel szűnt meg.

Az aljegyző kérdésünkre kifejtette, hogy Guzmics Zsombor távozásával négyhavi fizetésének megfelelő jutalomban részesült. – Irodavezető Urat a Hivatalban eltöltött 15 évi áldozatos munkája elismeréseként 3 havi jutalomban részesítettük. Emellett az év végi jutalmazás keretében a Hivatal vezető dolgozóival együtt egy havi jutalomban részesült – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a jegyzőt helyettesítő aljegyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.