A felmondások után is van elég sebész

A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az Index.hu művelt a Jahn Ferenc Kórházzal kapcsolatban – reagált az intézmény a portálon megjelent hírre, amely szerint hétből hat sebész felmondott.

Magyar Nemzet
2019. 12. 16. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az Index.hu művelt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal kapcsolatban – reagált az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumán (Emmi) keresztül a portálon megjelent hírre, amely szerint hétből hat sebész felmondott az intézményben. Az Index szerint az orvosok azért nyújtották be felmondásukat, mert a terhelésükhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat.

Az intézmény közleménye szerint a cikkben leírt és a kórházra vonatkozó egyetlen szám sem felel meg a valóságnak, a kórházban ugyanis nem hét, hanem több mint háromszor annyi, 23 sebész dolgozik.

– Határozottan visszautasítjuk a kórház összeomlásáról szóló híreket. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást. A kórház vezetése továbbra is tárgyalásban van a felmondási idejüket töltő kollégákkal, egyidejűleg azonban megkezdte az egyeztetéseket más sebész szakorvosokkal is – közölték.

A minisztérium úgy fogalmazott: sajnos az Index.hu valótlan állításait sok médium átvette ellenőrzés nélkül, s ez alkalmas lehet arra, hogy bizonytalanságot keltsen abban a közel négyszázezer betegben, akik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet ellátási területén élnek.

Az intézményről közölték azt is: ez a Pest déli térségének és az azt környező településeknek meghatározó kórháza, 1278 betegággyal. Osztályai közül a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej-, nyaksebészeti, a neurológiai, az urológiai, valamint az aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályai a legmagasabb progresszivitásúak. A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente közel 38 ezer fő. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad. A Sebészeti Osztály ötven ágyas, egy tíz ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt fél évtizedben a kórház az ország egyik jelentős laparoszkópos sebészeti centruma lett – összegezték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.