időjárás °C Virgil 2022. november 27.
logo

Illés Boglárka: Nem mondanám, hogy a fiatalok határozottan elfordultak a pártpolitikától

Forrás: Hír TV
2019.12.03. 12:54

Új vezetőt választott Európa egyik legnagyobb ifjúsági politikai szervezete is. Mit kezd a Fidelitas az Y-generációval, amely otthonosan mozog a digitális világban, de már nem érdekli a politika. A Magyarország élőben vendége Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke volt.

„Új kihívások előtt áll – hát nem csak a Fidelitas – gyakorlatilag Európában szerintem az összes hagyományos politikai csoport ifjúsági szervezete a tekintetben, hogy az Y generáció gyakorlatilag elfordult a politikától (...). Egy ilyen nehéz időszakban veszi át a Fidelitas vezetését. Mik a tervei?” – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Mi azt látjuk, én azt látom a kutatási eredményekből és akkor, amikor a fiatalokkal beszélgetek ezekről a kérdésekről, hogy a pártpolitikától valóban lehet tapasztalni egyfajta elfordulást, de azért nem mondanám határozottan, hogy elfordultak volna a pártpolitikától. Azonban a közügyek iránt érdeklődnek különösen akkor, ha a közügy és a nemzeti ügy közé egyenlőség jelet lehet tenni (…).” – válaszolta Illés Boglárka.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.