időjárás 2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Medgyessy: Karácsonyból nem lehet miniszterelnök

Magyar Nemzet
2019.12.27. 07:47

Egy egészséges folyamat kezdeteként értékelte Medgyessy Péter (képünkön) az október 13-i önkormányzati választás eredményét az ATV-ben. A volt MSZP-s kormányfő ugyanakkor kijelentette, nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha Karácsony Gergely főpolgámestert építenék fel miniszterelnöknek. Szerinte bár a várakozásaihoz képest Karácsony jobban teljesített és jobb a fellépése, az ellenzéknek az a feladata, hogy megtartsa a fővárost, és olyan embereket építsen fel, akik képesek az országot vezetni. Szavai alapján az ilyen emberek nem tolonganak a baloldal környékén. Medgyessy úgy vélte, a teljes összefogásnak a következő választáson sem lesz alternatívája, és már a Jobbiktól sem kell tartani, mert az utóbbi években szalonképes párttá változott.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Az összefogás önmagában kevés, alternatívát is kell nyújtani az embereknek” – jelentette ki, megjegyezve, hogy az ellenzéki pártok egyelőre egymás között osztják fel újra a terepet, azt viszont nem látni, hogy új támogatói csoportot meg tudtak volna nyerni. A volt miniszterelnök arról is beszélt, hogy egy ideje már nem ad tanácsokat az ellenzéki vezetőknek. „Egy darabig rendre eljöttek hozzám, főleg az MSZP és részben az LMP vezetői, hogy miként látom a világot és merrefelé kellene menni. Aztán közösen meguntuk ezeket a beszélgetéseket, mert azt látom, hogy én elmondom, ők iszonyú lelkesen bólogatnak, és aztán mintha mi sem történt volna” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.