Nagykapunyira nyithatja mocskos száját Nagy Ervin

Az emberek többsége nem Gothár, nem is Nagy Ervin.

Nagy Árpád
2019. 12. 19. 14:15
Nagy Ervin
Berlin, 2017. február 10. Nagy Ervin színész a Testrõl és lélekrõl címû filmjének bemutatója alkalmából tartott sajtóértekezleten a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. február 10-én. Az alkotást az esemény versenyprogramjában vetítették. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo) Fotó: GUILLAUME HORCAJUELO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idézzünk egy színésznőtől, Urbankovics Júliától néhány mondatot, akit Nagy Ervin áldásos tevékenysége (is) segített: „Ahogy Nagy Ervin is kiállt ellenem, ez igazi döbbenet. Nem volt köztünk kémia, ezt nyilatkozta. Egyébként mi már játszottunk együtt a Katona József Színházban” – és kiírták a színésznőt a sorozatból.

Nagy Ervin, Katona József Színház... és a filmipar.

Na, meg a kémia!

Erre jön a Nagy hőbörgés. Legyen az útszéli, mint ahogy Ervin tette, vagy finomkodó, esetleg fenyegetőző, valahogy máris elsikkad a lényeg.

Az, hogy a budapesti színházak költségvetésének nagyobbik(!) része állami pénz. Az enyém, az öné, aki olvassa ezt, sőt (útszéli) Nagy Erviné, Gothár Péteré, mindenkié. Márpedig, ha valaki állami pénzen zaklat valakit, azért a kormány a felelős. Hadd mondhassa már rá az állam – bármekkora útszéli banda is ordítozik ellene, hisz megszámlálhatatlanul többen vagyunk zaklatás ügyben a normálisak oldalán –, hogy eddig, ne tovább!

Joga ez, de kötelessége is, hisz ha igaz, a Katonában az én pénzemen zaklattak, amit nem tűrök!

És nyithatja mocskos száját Nagy Ervin nagykapunyira, a törvénynek akkor is tiltania kell a zaklatást, büntetnie a zaklatókat és védeni a tisztes komédiásokat.

Már csak azért is, mert az emberek többsége nem Gothár, nem is Nagy Ervin... nem zaklat senkit és nem is szeretné a zaklatók cehjét állni!

Csak hab a tortán, hogy miért ekkora a csönd a zaklatások okán. Megfejthetjük Urbankovics Júlia egy másik mondatából:

„Kellesz, amíg úgy gondolják, ha viszont nem, akkor egyik napról a másikra kilök a rendszer, és bezáródik mögötted az ajtó. Ha kussolsz, még lehet, hogy kapsz valami munkát, ha szembeszállsz velük, akkor viszont háborút indítanak, és véged.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.