Napos idő várható 2020 első napján

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 7 fok között várható.

Forrás: MTI2019. 12. 31. 18:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjszakára kiderül az ég, csak északkeleten fordulhatnak elő felhősebb körzetek, csapadék nem várható. Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb északkeleten lehet időnként erősebben felhős az ég. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben meg is erősödik, majd szerdán délután mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 7 fok között várható.

Nyugat- és Dél-Európa időjárását döntően anticiklon határozza meg. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de néhol tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Ugyanakkor kontinensünk északi területei fölött, valamint a Brit-szigetektől délnyugatra ciklonok teszik változékonnyá az időt. Hatásukra északon, és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén sok a felhő, és több helyen esik az eső, északkeleten és Izlandon havazik. Sekély ciklon okoz többször felhős időt a Balkán-félsziget déli tájai fölött, arrafelé szórványosan záporok is kialakulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi és keleti részén +3 és -5 fok között alakul, de az Ural előterében jóval hidegebb van, ott napközben is mindössze -10, -24 fokot mérnek. Nyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a Pireneusi-félszigeten 14, 17 fok közé melegszik fel a levegő. Kedden a Kárpát-medence fölött egy hidegfront vonul át, majd szerdán már anticiklon húzódik fölénk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.