Politikusfeleségeket juttattak pozícióhoz

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Hír TV-nek elismerte, hogy az októberi választások utáni osztozkodáskor a felesége is kapott posztot.

2019. 12. 20. 8:12
null
A botrányhős Tordai szerint neje posztja nem botrányos Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a polgármesteri kabinetvezető, Kovács Előd felesége, Kovácsné Takács Klaudia kapott fontos tisztséget az októberi önkormányzati választás után Szombathelyen, és lett a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. első embere, hanem hangzatos pozíciót kapott László Győző alpolgármester neje is.

Lászlóné Urbán Valéria a Haladás Sportkomplexumhoz került mint „sales event manager”. Érdekes, hogy a pozíció október 13-a előtt nem létezett, könnyen lehet tehát, hogy ezt kifejezetten László Győző feleségének hozták létre.

De pikáns a történet azért is, mert Nemény András, Szombathely balliberális polgármestere, az MSZP Vas megyei elnöke még a választás előtt, az európai uniós kampányban kijelentette: a stadion üzemeltetésére egyetlen forint városi pénzt sem adnak majd. Azt ígérte, hogy ezek után az egészségügyre, az utakra és a bérlakásokra költenek. Úgy tűnik, alig fél év alatt átértékelték az álláspontjukat.

A botrányhős Tordai szerint neje posztja nem botrányos
Fotó: Havran Zoltán

Nagy kérdés, hogy a szemléletbeli változás mekkora indulatokat vált ki a balliberális táboron belül és a szimpatizánsok körében. Ungár Péter (LMP), aki a Nemény-csapat egyik legfőbb támogatója volt a kampányban, a választások után a Nyugat.hu kérdésére ugyanis úgy fogalmazott: ha a politikusok az ellenzék idején is átláthatatlan módon sok pénzt keresnek és pozíciókat adnak a barátoknak, akkor annak nagyon-nagyon csúfos vége lesz. – A választók soha többet nem fognak felhatalmazást adni nekik, és ezt jogosan is teszik – hangsúlyozta Ungár.

Közben Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Hír TV-nek elismerte, hogy az októberi választások utáni osztozkodáskor a felesége is kapott posztot a II. kerületi önkormányzat városfejlesztési bizottságában.

Külsős szakértőként segíti a testület munkáját. Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e aggályosnak felesége foglalkoztatását, miközben a főváros cégeinek vezetőit indoklás nélkül küldi el a főpolgármester, nemmel válaszolt.

Szavai szerint nem egy munkahelyről, hanem egy politikai tisztségről van szó. Azt mondta, szerettek volna olyan embereket delegálni a bizottsági munkába, akik a zöldszemléletet, a fenntarthatóság szempontjait megfelelően képviselik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.