Új unokázós trükköt dobtak be a csalók

2019. 12. 06. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Unokájának kiadva magát hívott fel egy – egyelőre ismeretlen – férfi még november 15-én egy idős embert. A telefonáló „unoka” azt mondta, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért átadta egy szintén ismeretlen férfinak a készüléket, aki rendőrnek kiadva magát azt mondta, ha átutalnak 1,7 millió forintot, az unoka megússza a büntetést. A koros ember utalt, és a csalók a számlájukról több részletben fel is vették a pénzt. A BRFK unokázós csalókra szakosodott egysége megállapította, hogy a számlaszám a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is november 19-én, akitől szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre, így nem utalták el a kért összeget, majd az esetről értesítették a rendőrséget.

A csalók november 28-án már 2,2 millió forintot követeltek egy felhívott házaspártól, akik el is mentek a bankba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, így rájöttek a csalásra.

A nyomozók november 29-én Zuglóban, egy Szatmár utcai lakásban elfogták Sz. Róbertet és élettársát, Cs. Alexandrát. A bíróság csak a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.