Azonnali béremelést követelnek a BKV dolgozóinak

2020. 01. 09. 14:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali, 15 százalékos béremelést követel a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Fülöp Erik, a párt parlamenti képviselője. Közölte: felszólítják Karácsony Gergely főpolgármestert, és Bolla Tibort, a BKV vezetőjét, hogy azonnal kezdjen bértárgyalásokat a szakszervezettel, fogadják el a 15 százalékos béremelési javaslatot, ami a BKV-nál dolgozók megbecsülésének első lépése lenne.

Fülöp Erik szerint a BKV és a főváros vezetése megfeledkezett a közösségi közlekedésben dolgozókról, de legalábbis a béremelésükről. – Karácsony Gergely megválasztása előtt azt ígérte, ha a fővárosiak őt támogatják, rendezi a közösségi közlekedésben dolgozók anyagi megbecsülését, és jelentős béremelést ígért. Ez nem történt meg – mondta a Mi Hazánk politikusa, aki jelezte, hiába próbált írásban tájékozódni a dolgozókat megillető béremelés tervéről, Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója válaszra sem méltatta. – Miként Karácsony Gergely sem hajlandó semmilyen párbeszédre, noha a BKV működése, a dolgozók bérének rendezése az ő hatásköre – hangsúlyozta Fülöp Erik. Hozzátette, igaza lehet Naszályi Gábornak, aki azt mondta: a BKV olyan, mintha nem is lenne vezetője. – A komplett menedzsment saját helyzetének biztosításával van elfoglalva, miközben az közösségi közlekedés rendszerét a méltatlanul alacsony bérből dolgozók próbálják fenntartani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.