időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Nem ad fűtéstámogatást Karácsony az időseknek

Kárpáti András
2020.01.23. 10:37

Karácsony Gergely főpolgármester beismerte, hogy nem fogja teljesíteni az ígéretét, miszerint ha megválasztják, húszezer forint fűtéstámogatást ad majd a nyugdíjasoknak és a rászoruló családoknak. A Párbeszéd elnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a következő fűtési szezonban a kerületek saját hatáskörben dönthetnek a kérdésről és vehetik át a Zuglóban működő modellt.

– Ha ezt valamelyik polgármester nem teszi meg, akkor majd rajta számon lehet kérni – fogalmazott Karácsony, aki korábban személyre szóló levelekben még erre a fűtési szezonra ígért segítséget a budapestiek tömegeinek.

Ám nem a fűtéstámogatás volt Karácsony egyetlen be nem tartott ígérete. Bár az új főpolgármesternek és szövetségeseinek az egyik központi témája volt az egészségügy fejlesztése, ők maguk hirdettek kórházstopot azzal, hogy a baloldali többségű Fővárosi Közgyűlés nem szavazta meg a budapesti egészségügy fejlesztéséről szóló Fidesz-javaslatot, amelyben többek között a Dél-budai Centrumkórház XI. kerületi felépítése melletti elköteleződésre is kérték a testületet.

Karácsony egyik legmarkánsabb ígérete volt az ingyenes utazás bevezetése a 14 éven aluli gyermekek számára, ám még előterjesztés sem készült ebben az ügyben. A magát zöldpolitikusnak valló főpolgármester azt is vállalta, hogy elindítja Budapest zöldítési programját, és létrehozza a főváros legnagyobb – a Margitszigettől a Római-partig húzódó – zöldövezetét, ám mind­össze a klímavészhelyzet kihirdetését teljesítette a témában a hivatalba lépése óta eltelt száz napban.

Az interneten elérhető ígéretfigyelő szerint egyébként Karácsony Gergely önkormányzati kampányban tett ígéreteinek alig 3,6 százaléka teljesült.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.