Több ezerszer riasztották a mentőket szilveszterkor

Több, mint háromezerszer riasztották a mentőket szilveszter éjjelén, leginkább a tűzijátékok okozta sérülések, valamint a túlzott alkoholfogyasztás miatt. De a tűzoltók sem pihenhettek: volt, ahol garázs égett, de házak tetőszerkezete, erkélyek is lángoltak. Az ünneplés után pedig a Fővárosi Közterület Fenntartó munkatársai 190 köbméter szemetet gyűjtöttek össze.

Forrás: Hír TV2020. 01. 02. 13:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünneplés órákig tartott, alkohol is bőven fogyott. A mentősöket hajnali négy óráig 3068 esetben riasztották, csaknem kétszázan kerületek kórházban túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 20-an kiskorúak voltak. De a tűzijátékokkal is többeknek meggyűlt a baja.

A pirotechnikai eszközök a tűzoltóknak is adtak munkát: 55 olyan tűzesethez riasztották őket, amelyeket tűzijátékok okoztak.

A rendőrök öt sofőrt kaptak el ittas vezetés miatt, négy súlyos és 12 könnyű sérüléssel járó közúti baleset volt. Pirotechnikai eszközzel kapcsolatban pedig nyolc esetben indítottak szabálysértési eljárást.

Szétszórt műanyag poharak, pezsgősüvegek, elhasznált pirotechnikai eszközök – utcakép az ünneplés után. A Fővárosi Közterület Fenntartó munkatársai már január elsején hajnali hat órakor megkezdték a közterek takarítását.

Végül összesen 190 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze. Az FKF munkatársai kora délután végeztek a takarítással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.