A hit segítségével sikerült átvészelnünk az elmúlt száz évet

Magyar Nemzet
Forrás: MT2020. 02. 16. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor Trianon századik évfordulója kapcsán felidézte: óriási vérvesztességek után, a vesztesek oldalán fejeztük be az első világháborút, polgárháborús állapotok voltak, a végső döfést pedig a kommunista puccs adta meg. – Olyan mélyre süllyedtünk, hogy az ellenségeink Budapest utcáin kedvükre táncoltatták a lovaikat – mondta, majd hozzátette: négy hónappal később a békediktátum lezárta a magyarság addigi történelmét.

Ám száz év elteltével is élünk és Magyarország is megvan. Nemcsak élünk, de kiszabadultunk az ellenséges gyűrű szorításából, s mára több szomszédos országgal is megtaláljuk a hangot, új szövetségi rendszert építhetünk ki. Hogyan voltunk képesek kibírni ezt a száz évet? – tette fel a kérdést a miniszterelnök, majd azzal felelt rá: A hit segítségével sikerült átvészelnünk az elmúlt száz évet. – Hiszek egy hazában – mondta Orbán Viktor.

Minderre tíz évvel ezelőtt is szükség volt, amikor véget vetettek az emberek a szocialisták rémkormányzásának. Az ország akkor a csőd szélén állt, a munkanélküliség az egekben, az emberek eladósodva – idézte fel Orbán Viktor, aki kiemelte, hogy az emberek reménybe, jövőbe vetett hite nem volt alaptalan. A sikerhez viszont elengedhetetlen volt a nemzeti önbecsülés helyreállítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.