Fidelitas: felháborító a Helsinki érvelése

Saját komolytalanságát, hiteltelenségét és politikai elfogultságát bizonyítja a Soros-hálózathoz tartozó Magyar Helsinki Bizottság azzal, hogy egy érdemi reakciónak nem nevezhető Facebook-posztban kiállt Niedermüller Péter botrányos kijelentése mellett – közölte lapunkkal a Fidelitas, amely továbbra is követeli, hogy a DK-s politikus távozzon hivatalából, és vonuljon vissza a közéletből.

Bákonyi Ádám
2020. 02. 04. 6:18
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélységesen felháborító és cinikus a Magyar Helsinki Bizottság érvelése, amely szerint a DK-alelnök Niedermüller Péter kijelentése „nem éri el a zaklatás vagy gyűlöletbeszéd szintjét a jelenlegi hazai társadalmi és politikai kontextusban” – olvasható a Fidelitas lapunk megkeresésére küldött közleményében.

Ismert, a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke, Illés Boglárka pénteken kért személyesen állásfoglalást a más esetekben rendre a hangját hallató Helsinki Bizottságtól Erzsébetváros polgármesterének azon kijelentéséről, amelyben rettenetes képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfia­kat és nőket.

A jogvédő szervezet ezután Facebook-oldalán reagált a történtekre, a fenti ominózus mondaton túl közölve azt is, hogy ők a gyűlölet-bűncselekmények és a hátrányos megkülönböztetés valódi áldozatainak nyújtanak ingyenes segítséget, nem pedig „az ártalmas, gátlástalan, szemforgató politikai cirkuszra”.

A DK alelnökét uszítás miatt feljelentette a CÖKA
Fotó: Havran Zoltán

A Fidelitas szerint a Helsinki Bizottság posztja újabb jól látható bizonyítéka „annak a hálózati működésnek, ami összeköt balliberális pártokat, magukat civil jogvédő szervezetnek nevező politikai furkósbotokat, az illegális bevándorlást támogató NGO-kat és elítélt bűnözőknek kártérítésért pereskedő, a magyar adófizetőket megsarcoló Soros-szervezeteket. Ennek a Soros-hálózatnak a tagja a Helsinki Bizottság is, amely a Niedermüller melletti kiállásával bizonyítja saját komolytalanságát, hiteltelenségét és politikai elfogultságát”.

A Fidelitas továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy „ilyen gyűlölködő, keresztényellenes kijelentés következmények nélkül maradjon. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy hivatalban lévő polgármester egy mondaton belül gázoljon bele emberek milliói­nak négy védett tulajdonságába”. Ezért ismét arra szólítják fel Niedermüllert, hogy vonuljon vissza a közéletből. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) pedig mindeközben feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak, illetve uszítás miatt.

A DK alelnökének botrányos kijelentése és az azt mentegető jogvédői fejtegetés azért is figyelemre méltó, mert Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökének vezetésével éppen tíz éve alakult meg az emberi méltóság védelmét zászlajára tűző Emberi Méltóság Tanácsa. Előzőleg valamennyi parlamenti párt és történelmi egyház aláírta a tanács működésének alapjául szolgáló felhívást.

Ez kimondta, hogy összefogásra van szükség az emberi méltóságot sértő szövegek megjelenése ellen, akár a holokauszt áldozatainak emlékét, akár a keresztényeket sértő kijelentésekről legyen szó, és vissza kell utasítani minden olyan sértő megnyilvánulást, amely más személyek vagy csoportok ellen irányul, azok vallási vagy nemzeti és etnikai hovatartozása miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.