időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Lengyel intézettel társult az Alapjogokért Központ

Bácskai Balázs
2020.02.15. 11:08
Lengyel intézettel társult az Alapjogokért Központ

A konzervatív értékek védelme érdekében a lengyel Ordo Iuris jogi kutatóintézettel kötött együttműködési megállapodást az Alapjogokért Központ – jelentette be tegnap Szánthó Miklós (képünkön), az elemzőintézet vezetője. A két szervezet az együttműködésről kiadott közleményében jelezte, hogy nem európai, hanem közép-európai értékekre van szükség ahhoz, hogy a kontinens visszataláljon keresztény gyökereihez.

– A szervezeteinket ikerszervezeteknek is lehet nevezni a tevékenységük, a vallott értékeik alapján – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Jerzy Kwaśniewski, az Ordo Iuris elnöke. Tymoteusz Zych alelnök hozzátette, hogy az együttműködés közös eseményekben, közös konferenciákban és más nemzetközi szervezetekkel való kooperációban fog megtestesülni.

A Magyar Nemzet rákérdezett arra is, hogy Kwaśniewski hogyan látja az országa elleni hetes cikkely szerinti EU-s eljárást.

– A hetes cikkellyel kapcsolatban reméljük, hogy nem folytatódik az eljárás, de természetesen készen állunk a vitára – emelte ki az Ordo Iuris elnöke, hozzátéve, hogy arra is készen állnak, hogy bárkinek részrehajlásmentes tájékoztatást adjanak Lengyelország helyzetéről. Kifejtette: fontosnak tartják a mérsékelt, érveken alapuló, érzelemmentes kommunikációt ebben a fontos kérdésben, ugyanis azt tapasztalták, hogy igen érzelmes vita folyik a jogállamiság helyzetéről és a hetes cikkely szerinti eljárásról az EU-ban és az Európai Bizottságban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.