időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Nacsa Lőrinc: A Gyurcsány-féle konzultáció csak az adatbázis-építésről szól

Forrás: Hír TV
2020.02.24. 11:05
Nacsa Lőrinc: A Gyurcsány-féle konzultáció csak az adatbázis-építésről szól

Az ellenzék egyszerűen nem bírja megemészteni, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány. A politikai ellenfeleknek az a bajuk a nemzeti konzultációval Nacsa Lőrinc szerint, hogy az állampolgároktól kapott válaszok igazi legitim álláspontot képviselnek, aminek a kormánypártok „neki tudják vetni a hátukat”. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője a Bayer show legutóbbi adásában arról is beszélt, hogy a Gyurcsány-féle online konzultáció semmi másról nem szól, csak az adatépítésről.

A joggal való gátlástalan visszaélés a gyöngyöspatai eset – jelentette ki a KDNP szóvivője. Nacsa Lőrinc szerint elfogadhatatlan és sérti az emberek igazságérzetét, hogy a szegregációra hivatkozva 100 millió forint kártérítést kelljen kifizetnie a magyar államnak. A szóvivő szerint a börtönbiznisz sem tolerálható, ezért mindkét témában kikérik az emberek véleményét a nemzeti konzultációban.

Emlékeztetett, a kormány a kilencedik alkalommal kérdezni meg a magyar embereket a nemzeti konzultáció keretében, többször is bővel egy- másfél millió fölött volt a válaszadók száma és nagyon sok megerősítés 90 százalék fölött érkezett, legyen szó akár a bevándorlás, az NGO-k vagy a rezsicsökkentés ügyéről.

Ez egy legitim álláspont és kivesszük az ellenzék kezéből azt az érvet, hogy ez csak a mi döntésünk, mi akaratunk– tette hozzá.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc is bejelentette, ő is indít egy konzultációt, Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott, „volt 4-5 nap józanodási időszak, mire eljutott az ötlet és a megvalósítás”. A KDNP-s politikus elmondta, megpróbálta kitölteni a Gyurcsány-féle online konzultációt, ami valójában adathalászat.

Olyan szintű adatot kell megadni, hogy az USA-vízum semmi ehhez képest, amiket ott meg kell adni Gyurcsányéknak. Az adatvédelmi tájékoztatóban ez szépen benne van, hogy ezt a DK pártiroda kezeli. Tehát, semmi másról nem szól, csak az adatépítésről– emelte ki a képviselő.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett, elvileg Gyurcsányék arra kíváncsiak, hogy 2022-ben az ellenzék milyen módon fogjon össze, ugyanakkor azt látni, hogy az elképzeléseket Gyurcsány nem bízza a választókra, hiszen sorra „eszi meg” a fővárosi polgármestereket, állítja át magához a különböző ellenzéki pártokban politizáló politikusokat.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.