időjárás 18°C Amália 2022. október 7.
logo

Wichmann Tamás utolsó nyilvános szereplése – Videóval

Forrás: Facebook
2020.02.13. 08:42

Wichmann Tamás története tele van sikerekkel és győzelmekkel, hisz kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes. Ő a kenu koronázatlan királya – így méltatták 2019-ben Az Év Sportolója Gálán. Wichmann ekkor megkapta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) közös életműdíját. A díj átvétele után beszédében a következőket mondta:

Kapcsolódó anyagok

„Rengeteg szép élmény gyűlt bennem össze, és rengeteg emlék ülepedett meg bennem, ami hihetetlenül jó érzéssel tölt el. A 61 év alatt a sportban, a válogatottban eltöltött 20 év, és az utána eltöltött néhány esztendő ami 35 évet jelent megint, rengeteg gyerekkel tanítottam meg a lapát helyes kezelését, és hát odáig jutottunk, hogy most elszállt fölöttem az idő” – mondta a beszédében.

Utolsó nyilvános szereplésekor az olimpiára készülőknek is üzent: – Minden egyes sportolónak, edzőnek, vezetőnek kívánok a felkészülés és a versenyek során nagyon jó egészséget, erőt, tehetséget, szerencsét, kitartást és azt a kis hazafiságot, amellyel mindannyiunk kell, hogy rendelkezzen – hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.