Jellemzően betartják a kijárási korlátozást

2020. 03. 28. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a reggel kilenc órás határidő előtt is lehetett látni bevásárlásból hazatérő idős embereket, a 65 év felettiek zöme valóban a megadott időben keresi fel az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat – ezt tapasztalta a Magyar Nemzet munkatársa a fővárosban és Budapest agglomerációjában. Mint ismert, a ma nulla órától életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt napközben 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat, gyógyszertárakat, drogériákat, a fiatalabbak pedig a megadott határidő előtt és után. A cél, hogy az időseket szétválasszák a fiatalabb, lehetséges vírushordozóktól.

A riporton azt tapasztaltuk, hogy 9 után főként idős emberek vásárolnak be az élelmiszerüzletekben, és keresik fel a gyógyszertárakat. A legtöbb emberen maszkot látni, és az idősek akár négyméteres távolságot is tartanak egymástól, úgy várakoznak. Az utak meglehetősen kihaltak, nagyon kevés autó vesz részt a forgalomban. Az egyik kedvelt fővárosi pihenőhelyen több család is tartózkodik, de egymástól kellő távolságot tartanak ők is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.