Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Nemzeti-konzervatív ébredés Európában

Hazánkban lesz az első európai állomása a Conservative Political Action Conference elnevezésű amerikai konzervatív konferenciasorozatnak. Az Alapjogokért Központ által szervezett május végi esemény célja összekötni az óceán két oldalán megjelenő konzervatív trendeket, s a világ különböző részeiről érkező politikusok és elemzők azt vitatják majd meg, hogyan lehet felvenni a harcot a globális liberalizmussal.

2020. 03. 02. 6:30
Az Alapjogokért Központ igazgatójának előadása Washingtonban
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországra érkezik a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű, legnagyobb amerikai konzervatív konferenciasorozat, és a május végi CPAC Hungary az első ilyen esemény lesz Európában – jelentette be Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Washington mellett zajló amerikai rendezvény zárónapján. A több ezer fős hallgatóság előtt tartott beszédében Szánthó úgy fogalmazott: bár néha legyőzhetetlennek tűnik a globális liberalizmus, Európában kezdetét vette egy nemzeti-konzervatív ébredés, az USA-ban pedig egy jobboldali-republikánus reneszánsz érzékelhető. Ezekben közös – folytatta – a haza szeretete, a nemzet biztonsága, a határok és a család védelme, valamint a szocializmus elutasítása.

– Bár a liberálisok azt állítják, hogy fogalmilag kizárt a nemzeti konzervatív erők nemzetközi együttműködése, közösen be tudjuk bizonyítani, hogy tévednek – húzta alá az igazgató, hozzátéve: azért is szervezik meg a nemzetek fontosságát fókuszba helyező CPAC Hungaryt, hogy összekössék az óceán két oldalán egyre erőteljesebben megjelenő konzervatív trendeket.

Az Alapjogokért Központ igazgatójának előadása Washingtonban

Az amerikai CPAC-konferencián az USA elnöke, Donald Trump beszéde előtt nem sokkal szintén a főszínpadon tartották a rendezvény külföldi partnereinek panelbeszélgetését, többek között Eduardo Bolsonaróval, a brazil konzervatív párt frakcióvezetőjével, ausztrál, japán és koreai meghívottakkal, valamint az American Conser­vative Union (ACU) vezetőivel, Matt Schlapp elnökkel, George W. Bush egykori tanácsadójával, továbbá Dan Schnei­der ügyvezető igazgatóval.

Az Alapjogokért Központ szerint nem véletlen, hogy Magyarország lesz az első állomása az egyik legnagyobb amerikai konzervatív szervezet seregszemléjének. A lapunkhoz eljuttatott közleményük szerint a régió legbefolyásosabb országává tette hazánkat a tíz éve tartó keresztény-konzervatív kormányzati időszak. – Az egész magyar jobboldal bátran kiáll a nemzeti érdekért és keresztény identitása mellett. Erre a hozzáállásra alapozva pedig számtalan olyan innovatív gazdasági és társadalompolitikai intézkedés történt, amely iránt a világ konzervatív erői kiemelt érdeklődést tanúsítanak. A feladat ezeknek a sikeres konzervatív politikáknak a bemutatása és exportja – írták. A budapesti rendezvényen – a magyarok mellett – amerikai, európai és más partnerszervezetek, politikusok, elemzők és újságírók vitatják majd meg, hogyan lehet felvenni a harcot a globális liberalizmussal szemben. Az Alapjogokért Központ az ACU-val, valamint a Mathias Corvinus Collegiummal együttműködve szervezi a budapesti eseményt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.