Orbánnak ásott vermet a Népszava, maga esett bele

A tényeket nehéz véleményekkel hajlítani, de azért mindent megtettek.

Pósa Árpád
2020. 03. 28. 7:24
null
Gyõr, 2020. március 27. A gyõri Útkezelõ Szervezet megbízásából a gyalogos átkelõ jelzõlámpák nyomógombjait fertõtlenítik Gyõr Kisbácsa városrészben 2020. március 27-én. A koronavírus-járvány miatt naponta kétszer fertõtlenítik a nyomógombokat egy alkoholos szerrel. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondolt egyet a magát szociáldemokratának nevező napilap és készíttetett egy felmérést. A ballib háztáji Publicus Intézet segítségével kérdezte meg az embereket, hogy vajon mennyire elégedettek a kormány a járvány idején tett intézkedéseivel. Megpróbálták fondorlatos módon beterelni a megkérdezetteket a csőbe, miszerint: „Vannak, akik úgy gondolják, hogy az óvintézkedések komolyabb károkat okoznak, mint maga a vírus. Ön melyik véleménnyel ért egyet?”.

Az alattomos módon felvetett „véleményes” kérdéssel a megrendelő és a végrehajtó nem csak mély vermet ásott Orbán Viktornak, hanem gondosan kihegyezett cölöpökkel is szépen telerakta azt.

És láss csodát! A verembe ők maguk estek bele. Az emberek ugyanis nem hagyták megvezetni magukat.

A megkérdezettek 76 százaléka elégedett a kormány lépéseivel.

Hogy a szerkesztőségben intenzív fővakarás kezdődhetett az eredmény megismerése után, az látszik a cikk tálalásából. Elterelő cím: „A remény rabjai a magyarok”, így többes szám harmadik személyben, távolságtartás illatos keszkenővel az arc előtt. Majd alatta: „Hiába elégedetlen a lakosság az egészségügyi ellátás színvonalával, a többség mégis úgy látja: a rendszer megbirkózik majd a járvánnyal.” A fájdalom, hogy ezt le kellett írni, átsüt a szavakon.

Csakhogy itt találkozik egy vélemény és egy tény. A vélemény a „hiába elégedetlen”, a tény pedig a 76 százalék „mégis”. A tény pedig akkor is tény marad, ha tér- és időhajlító vajákosok módjára megpróbálják elferdíteni azt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.