Péntek éjfélkor véget ér Dominika és Fanni siófoki karanténja

Elhagyhatja szombaton a karantént Dominika és Fanni. A huszonéves siófoki lányok példát mutatnak a felelősségteljes gondolkodásra a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Hétvégén sokan hazatérhetnek a Balaton mellé a tiroli vesztegzárból, rájuk két hét karantén vár, egy részüknek egy szállodából kialakított ideiglenes szálláson.

2020. 03. 26. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hét karantén után, szombaton 0 órától szabadon elhagyhatja siófoki kényszerű lakhelyét Dominika és Fanni. A Tirolból hazajött két lány türelmetlenül várja, hogy megölelhesse szeretteit, ám tudják: az ő életüket is gyökeresen megváltoztatja a koronavírus-járvány. A Magyar Nemzet folyamatosan beszámolt a két huszonéves lány kálváriájáról, arról, hogy március 13-ról 14-re virradó éjszaka jöttek meg Tirolból és kerültek egészségügyi megfigyelésre két hétre Siófok egyik lakóparkjának apartmanjába. Az utolsó órákat már nagyon nehezen viselik – írták lapunknak – , a világhálón korábban tapasztalt alpári és nemtelen támadások azonban megszűntek.

A két lány kimondottan érett, mondhatni, bölcs gondolkodásról tanúbizonyságot téve továbbra is összefogásra szólítja fel az embereket. „Csak együtt tudjuk legyőzni a járványt, csak együtt tudunk az új életünkben úgy elindulni, hogy sikerrel vegyük a további akadályokat” – fogalmaz Dominika és Fanni, akik szerdán még azt az információt kapták, hogy már pénteken elmehetnek a karanténból, ám csütörtökre kiderült: valaki téves eredményre jutott a 14 nap karantén kiszámolásakor. A határon 13-án 23 óra 58 perckor jelentkeztek, innen számítva számszakilag 27-én 23 óra 58 perckor jár le a karantén, s gyakorlatilag szombaton hagyhatják el azt. Egyelőre a családjuk, a barátaik az elsők, akikkel találkozni szeretnének. Sorsuk alakulásáról azonban ígéretük szerint beszámolnak majd lapunk olvasóinak.

Siófokra és a környező településekre, így Zamárdiba várhatóan hétvégén szombaton és vasárnap hazatérnek a tiroli vesztegzárból a város ott rekedt lakói. A siófoki CE Napfény Hotel üzemeltetője segítségét ajánlotta fel a külföldről hazatérő magyaroknak. – Azoknak a siófokiaknak, akik hozzátartozóik megóvása érdekében önkéntes karanténba vonulnának, felajánlom a szobáinkat térítésmentesen az előírt 14 napos elkülönítés idejére – mondta el laptársunknak, a Sonline.hu-nak Tóth Gergely.

A város lakói egyébként az online térben megszervezték még az ellátást is. A „Koronavírus – Segítsünk egymásnak! – Siófok” Facebook-csoportban sorra jelentkeznek az élelmiszer- és egyéb kereskedők, az őstermelők, akik biztonságosan kiszállítják a megrendelt árut, többségük kiszállási díjat sem kér. Ehhez csatlakozott a Privileg Taxi is, amelynek dolgozói hetente kétszer kiviszik a vásároltakat a megrendelőknek. A csoport tagjai közül sokan pedig az idős embereknek is készek bevásárolni. Maga az önkormányzat – a karanténban lévők mellett – a 70 év felettiek közül azok gondozását és ellátását végzi, akik vállalják, hogy otthon maradnak és nincs hozzátartozójuk vagy más segítőjük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.