500 kerékpárt adományoztak egészségügyi dolgozóknak

Forrás: MTI2020. 04. 17. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázötven kerékpárt ajánlott fel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) egészségügyi dolgozóknak, ebből húszat a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László Kórház) munkatársainak adtak át pénteken.

Az intézmény előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón Benyó Balázs, a Maketusz elnöke arról beszélt, hogy felajánlásukkal azokat a kórházi munkatársakat szeretnék segíteni, akik tömegközlekedéssel járnak a munkahelyükre. A kerékpár ugyanis ebben a járványos időszakban sokkal kevésbé veszélyes.

Elmondta, terveik szerint további felajánlásaikkal a vidéki kórházak dolgozóit is szeretnék segíteni.

Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, a koronavírus-járvány következtében olyan események zajlanak a világban, amelyeket pár hónapja még elképzelni sem tudtunk; Magyarországon soha nem látott összefogás alakult ki, ennek része a kerékpárok felajánlása – tette hozzá.

A kormánybiztos bízik abban, hogy aki most a kerékpárt választja úti célja eléréséhez, az a jövőben is így tesz majd.

Hozzátette: ez az akció is része a „Maradj otthon, de ha menned kell, bringázz!” kampánynak.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője arról beszélt, hogy az otthon maradás mellett fontos az egészséges életmód, amelynek része a kerékpározás is. Közölte, a kórház telephelyei közötti közlekedésre is bizonyára igénybe fogják venni a kerékpárokat.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese elmondta, az adatok azt mutatják, hogy a vírus magyarországi megjelenése miatt jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma. Jelezte, mind Budapesten, mind a vidéki városokban olyan fejlesztések történnek, amelyek nagyon hiányoztak a biztonságos kerékpáros közlekedéshez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.