időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

A pedagógusok egy innovációs kalandban vesznek részt

Forrás: www.facebook.com/csaladesifjusag
2020.04.25. 19:17
A pedagógusok egy innovációs kalandban vesznek részt

Négy lánygyermek édesapja, oktatási államtitkár, barát. Maruzsa Zoltán a sorozat új részének vendége. A kormányzat természetesen a veszélyhelyzet alatt sem áll le, az oktatásban most kiemelten sok a feladat. Zoltán az utóbbi hetekben nem sok időt tud családjával tölteni, ő felel az online oktatásra való átállásért, az érettségi megszervezéséért. Vajon az ő családja hogyan éli meg ezt az új helyzetet? Ajánlom Önöknek az új részt is, melyből kicsit jobban is megismerhetik államtitkár urat – írta Novák Katalin a Mindennapi hősök című Facebook-sorozatának legújabb videója kapcsán.

Novák Katalin többek között arról is érdeklődött Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnál, hogy szerinte a mostani kényszerhelyzet, amikor át kellett állni a digitális oktatásra, hosszú távon milyen hatással lehet a köznevelési rendszerre, lesznek-e pozitív hozadékai.

Maruzsa Zoltán úgy vélekedik, hogy mindenképp várhatók pozitív hatások.

– Most, ez a járványhelyzet, azt gondolom, hogy egy óriási lökést ad az oktatás digitalizációjának. Azok a Google Classroomok, azok a virtuális közösségek, amiket most létrehoztak, biztos vagyok benne, hogy nem fognak megszűnni.

Azt is hozzátette, hogy a pedagógusok is teljesen máshogy álltak hozzá a digitalizációhoz a kényszerhelyzetben, mintha ugyanezzel egy oktatási reform keretében szembesültek volna.

- Azt tudom mondani, hogy több tízezer pedagógus jelenleg egy innovációs kalandban is részt vesz, miközben egy veszélyhelyzetet kezel. Ennek óriási pozitív hozadéka lesz és lehet a tanulók, szülők és pedagógusok munkavégzése számára is – jelentette ki Maruzsa Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.