Ismét sok millió maszk és kesztyű érkezett Kínából + videó

Szijjártó Péter elmondta, mintegy 50-szer fordultak a repülőgépek a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

Forrás: MTI, facebook.com/szijjarto.peter.official2020. 04. 18. 14:22
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyû érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyûket négy repülõgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minõségellenõrzést - tette hozzá. A tárcavezetõ elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülõgépei a Kínát Magyarországgal összekötõ légihídon. MTI/Árvai Károly/kormany.hu Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket – hangsúlyozta.

A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést – tette hozzá.

A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek – tájékoztatott a miniszter.

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig „leszerződött” mennyiségek alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.