Ötletgazdák

Érdemes megmutatni önöknek, mi történne itt, ha ezek az idióta gazemberek kormányoznák az országot.

2020. 04. 22. 12:48
null
Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen koronavírussal fertõzött, lélegeztetõgépre kötött beteget lát el egy védõfelszerelést viselõ orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly Fotó: MTI/KORMANY.HU/ÁRVAI KÁROLY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minap már felhívtam a figyelmet arra, miképpen tálal egymásnak tökéletesen ellentmondó „ötleteket”, szentenciákat az ellenzék, annak egészen hihetetlen aljasságokra képes propagandasajtója, no és természetesen a „szakértők”, akik orákulumként beszélnek hülyeségeket, a megfellebbezhetetlenség páncélja mögé bújva.

Azt hiszem, érdemes további eseteket is megmutatni önöknek. Hogy lássák, vajon mi történne itt, ha ezek az idióta gazemberek kormányoznák az országot.

Mint a minap megírtam, egy Lantos Gabriella nevű „szakértő” arról értekezett, hogy teljesen felesleges felszabadítani a kórházi ágyakat, főleg ennyit, mert nálunk megközelítőleg sem fog olyan méreteket ölteni a járvány, hogy ez indokolt legyen. A 24.hu két napig tartotta vezető helyen ezt az anyagot. Majd szintúgy a 24.hu hozta le a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalását arról, hogy ha a járvány eléri a kritikus szintet, és már nem lesz elegendő lélegeztetőgép, akkor milyen etikai elvek mentén kell majd válogatni a betegek között – értsd: kit kell majd halálra ítélni. (Svédországban már egy héttel ezelőtt bejelentették az „etikai” elveket: 80 év felett, illetve krónikus betegségben szenvedők esetén 60 év felett nincs lélegeztetőgép. Ez a „bezzegsvédország”, el ne felejtsék!)

Nos, nem nehéz felfedezni, hogy a „szakértő” és az Orvosi Kamara állításai között komoly ellentét feszül. Ezt egy hat éves, egészséges, átlagos értelmi képességekkel rendelkező gyerek is azonnal észrevenné.

Miután minderre felhívtam a figyelmet, a 24.hu is elérkezettnek látta az időt, hogy feloldja ezt az ellentmondást, és újabb cikket jelentetett meg, amelyben elmagyarázzák a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalásának hátterét, imigyen:

„Nem istent akarunk játszani” – Így kell dönteniük az orvosoknak, ki kerüljön lélegeztetőgépre, és ki ne”.

Értjük mi ezt, csak hát, ugye, miért kell erre készülni, ha egyszer a Lantos Gabriella, a „szakértő” már kifejtette, hogy nem lesz nálunk ilyen méretű járvány.

A cikkben erre is választ kapunk, ezt:

„(…) nem azért döntöttek az ajánlás megírásáról, hogy félelmet vagy pánikot keltsenek.

A legjobbat remélve, de a legrosszabbra felkészülve elve vezérelte a szakértőket az anyag összeállításában, ami nemzetközi szinten egyáltalán nem példa nélküli. Németországban már március közepén született egy hasonló dokumentum, amikor még szó sem volt arról, hogy a helyzet odáig fajulhat, hogy nem lesz elég lélegeztetőgép.”

Értjük. Tehát a Magyar Orvosi Kamara a legrosszabbra készül és a legjobbat reméli. Ez helyes irány lehet, amúgy szóról szóra ezt mondta a magyar miniszterelnök is, de őt ezért nagyon ledorongolták.

Kicsit később pedig ezt nyilatkozza a „szakember” (bizonyos Hegedűs Zsolt):

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy előfordulhat olyan helyzet, mint például Olaszországban, amikor nincs elég intenzív ágy és/vagy gép, és ilyenkor kénytelen dönteni az orvos. De fontos, hogy lássák a betegek, a döntés a lehető legobjektívebben, széles körben elfogadott etikai alapelvek alapján születik meg(…)”.

De hát az Isten szerelmére! A másik szakember, a Lantos éppen arról beszélt – mit beszélt, dörgött! –, hogy ilyen soha nem lesz, és a kormány egy hülye, amiért ilyesmire készül.

Nos, ha viszont egy egészen kicsit visszább megyünk az időben, akkor megtaláljuk ám a Magyar Orvosi Kamara egy másik állásfoglalását is. Ugyanis március 15-én, a Talpra magyar! szellemétől átitatva a következőket közölték az ország népével:

„Két hét múlva 50-60 ezer fertőzött is lehet a Magyar Orvosi Kamara szerint, védőfelszerelést és vírusteszteket kérnek a kormánytól”

Tyűha! Fenti címmel a 444 dörgött le ránk akkor! És imigyen idézik a MOK közleményét:

„Az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon már a gyors kibontakozás szakaszában van, és a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az 1 000 főt is elérheti. Ez a szám egy hét múlva az epidemiológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két hét múlva akár 50 – 60 ezer is lehet.”

Na most, lehet, hogy ezt vette komolyan a kormány, amikor meghozta mindazt az intézkedést, amit meghozott… Mindenesetre eltelt egy hónap, és 2168 a beazonosított fertőzöttek száma. Vagyis valamit átkozottul jól kell csináljon a kormány. Ez pedig leginkább annak tudható be, hogy nem hajlandóak a sok „szakértő” és egyéb hülye naponta változó ötletei szerint intézkedni. S főleg nem az ezeknek nyaló „újságírók” elvárásai szerint intézik a dolgainkat. Csak így tovább!

Ti pedig írjatok továbbra is ilyen remek kis cikkeket, napról-napra megcáfolva önmagatokat. Ti ezt teszitek hozzá a járványkezeléshez. Vagyis szórakoztattok, hogy ne legyen olyan uncsi a karantén.

És szerencsére tele vagyunk ilyen „szakértőkkel”, keressétek fel valamennyit.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.