Kiderült: az UTE szurkolója volt az egyik Deák téri áldozat

A térfigyelő kamerák felvételei szerint ütötték, rugdosták a földön fekvő, szúrt sebekből vérző áldozatokat az emberöléssel gyanúsított 18 éves budapesti férfi társai az Erzsébet téri tragikus végkifejletű verekedés során. A párhuzamosan szórakozó baráti társaságok tagjai egy szórakozóhelyen ünnepeltek, záróra után az utcán estek egymásnak pár szavas kölcsönös sértegetés után.

Szemán László János-Végh Attila
2020. 05. 23. 13:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deák téri kettős emberölés ügyében letartóztatást indítványoz a Fővárosi Főügyészség

Megerősítették lapunknak, hogy beismerő vallomást is tett a Deák téri kettős gyilkosság elkövetője, a 18 éves Cs. Krisztián. A gyanúsított írásban ismerte be bűnösségét, két őrizetben lévő másik társa pedig a kihallgatás során ténybeli beismerő vallomást tett. Cs. Krisztiánt ezek után már aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Két bűntársa információink szerint tizenkilenc éves ikertestvérek, J. Dániel és J. Marcell, akiket felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, előbbit elkövetőként. utóbbit bűnsegédként. Úgy tudjuk, J. Dániel volt az, aki az egyik, már földön fekvő, megkéselt áldozatot rugdosta. Az ügyészség délután indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a három férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2020. május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi (Cs. Krisztián) a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgott, miközben egy másik tizenkilenc éves férfi támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal (a 21 éves Gergő és a 16 éves László) a helyszínen életét vesztette. Az Origo információ szerint Gergővel több barátja mellett testvére is ott tartózkodott a Deák téren péntek éjszaka. Az Origo úgy tudja, őt is érte a gyilkossággal gyanúsított 18 éves fiú fegyvere. A portál információi szerint Gergő öccsét a lábán érte a szúrás, és csak délután engedték ki a kórházból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként és előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatására. – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. A Fővárosi Főügyészség – a terheltek eljárásbeli jelenlétének, a bizonyítás zavartalanságának biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében – indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására. A kényszerintézkedés tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a holnapi napon dönt

Az újpesti ultrák körében óriási a felháborodás

Az UTE futballszurkolói csoportjához tartozott az egyik fiatal, aki gyilkosság áldozata lett a napokban a Deák téren – tudta meg lapunk. Az újpesti ultrák körében ezért óriási a felháborodás a közösségi oldalakon, de e rendőrség kezeli a helyzetet. Közben az újpesti szurkolók, a Viola Fidelity Facebook oldalán kiderül, hogy a drukkerek a két áldozatra gyertyagyújtással emlékeztek. Az nb1.hu mély és fájdalmas együttérzését fejezi ki a családtagoknak, barátoknak és a szurkolói társadalom valamennyi tagjának. Értesüléseink szerint, bár korábban a verekedésben érintettek között voltak olyanok, akik ellen büntető eljárás indult drogfogyasztás miatt, a rendőrség azt állapította meg, a kettős emberölés nyomozása során sem a gyanúsítottak, sem a tanúk vérében nem találtak kábítószer fogyasztására utaló nyomokat. Az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat szerint az áldozatok sem fogyasztottak kábítószert, ellenben a véralkohol szintje az ügy összes szereplőjénél elérte a közepes részegség szintjét. Mivel az elkövetőt és társait is javító, nevelő intézetre ítélték, a rendőrség még vizsgálja, hogy kiskorúak miként kerülhettek ki közülük az elkövetés helyszínére.

Mint ismert, tíz percen belül elfogták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki késével halálra sebzett egy 16 és egy 21 éves fiatalembert Budapest belvárosában. A rendőrség több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítja a tettest, aki tegnapelőtt ünnepelte a 18. születésnapját, a velük párhuzamosan, egy kerthelyiségben szórakozó társaság pedig a fiatalabb áldozatot köszöntötte. Május 22-én hajnali 3 óra 40 perckor több bejelentés is érkezett taxisoktól, zárás előtt álló szórakozóhelyek személyzetétől és lakóktól, hogy az Erzsébet téren egy tízfős csoport verekszik.

A járőrök öt percen belül a helyszínen voltak, ahonnan a verekedők a rendőrautók szirénáit meghallva elfutottak. Két férfit találtak a földön, mindkettő több szúrt sebből vérzett, a rendőrök megpróbálkoztak az áldozatok újraélesztésével, amelyet az időközben a helyszínre érkező mentők átvettek, de már nekik sem sikerült az életmentés. Állításuk szerint a sértettek olyan sérüléseket szenvedtek, hogy azonnali műtéttel sem lehetett volna megmenteni őket az óriási vérveszteség miatt.

A rendőrök a tanúktól kapott személyleírások alapján elkezdték keresni a környéken a 16–23 éves férfiakból álló verekedő társaság tagjait; tíz percen belül mindenkit sikerült megtalálniuk. A környék térfigyelő kameráinak felvételei alapján megállapították, ki lehetett az, aki mindkét áldozatot leszúrta, majd a 18 éves férfit elfogták. A gyanúsított beismerte tettét, elmondta, a kést futás közben eldobta, azt a Paulay Ede utcában egy autó alatt meg is találták a helyszínelők.

A nyomozás jelenlegi állása szerint két társaság tagjai szólalkoztak össze. Még nem tisztázott, mi volt a vitát, majd a verekedést kiváltó ok, az biztos, hogy a születésnapját ünneplő gyanúsított már korábban mutogatta a kését. A gyanúsított baráti köréből még két fiatal férfit felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság gyanújával vettek őrizetbe. A térfigyelő kamerák képeinek elemzése során kiderült, többször, súlyos sérülés okozására alkalmas módon bántalmazták a már megszúrt, földön fekvő, vérző sérülteket, ezért testi sértés miatt is eljárás indulhat ellenük.

A rendőrök kihallgatták a két sértetthez tartozó másik társaság tagjait és három lányt is, akik megpróbálták szétválasztani a verekedőket. Az összetűzésben részt vevő tíz fiatal közül csak egynek nem volt rendőrségi múltja, a többiek verekedés, garázdaság, rongálás és kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt korábban is álltak eljárás alatt. Több fiatal szociális háttere következtében korán kriminalizálódott, magatartási problémáik mi intézeti nevelés alatt álltak. A mostani ügyben elvégzett toxikológiai vizsgálatok szerint senki nem fogyasztott a verekedés előtt sem drogot, sem új pszichoaktív anyagot. Az elkövető akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.