időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Értetlenül áll a Fidesz Pikó András döntései előtt

Forrás: MTI-OS
2020.05.07. 17:23
Értetlenül áll a Fidesz Pikó András döntései előtt

Válaszolt a Fidesz józsefvárosi szervezete Pikó András nyilatkozatára. Arra kérik a VIII. kerületi polgármestert, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség, ez most nem a politikai csetepaték ideje.

A kormány több ezer milliárd forintot fordít arra, hogy a járvány káros hatásait enyhítse, ebben a közös teherviselésben pedig részt kell venniük a multinacionális cégeknek, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is.

A kormány számos önkormányzat esetében, egységesen hozott döntést a hosszútávú fejlesztési források átütemezéséről, a járvány elleni védekezési alapba történő átcsoportosításáról.

Ezért értetlenül állunk azelőtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól, hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az a most legfontosabb feladat.

A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához – olvasható a Fidesz józsefvárosi szervezetének közleményében, amely arra reagál, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere a közösségi oldalán szólította fel Kocsis Máté országgyűlési képviselőt: mondjon le mandátumáról, mert a kormány koronavírus-járvány védekezésre átcsoportosította a kerület fejlesztési támogatásait.

KORONAVÍRUS: VESZÉLYHELYZET

Nem maradhat ki a bőröndből az utasbiztosítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.