Karambolozott a drogszállító

Két és fél kilós, ötvenmilliót érő kokaintégla volt a sérült motoros hátizsákjában.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 05. 24. 20:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utoléréses balesetben szerzett súlyos sérüléseket egy motoros drogfutár. Május 23-án 13 óra 16 perckor, Pécs határában, a 66-os úton ütközött össze egy személyautó és egy sportmotor. A rendőrség baleseti helyszínelői a nyomok alapján azt állapították meg, hogy az autót vezető pécsi férfi fékezésére későn reagált a mögötte haladó, követési távolság és a megengedett sebesség szabályait is megszegő motoros. A motorkerékpár vezetője az ütközés következtében elesett, le is repült a járművéről, súlyos sérüléseket szenvedett.

A sérültet a mentők kórházba szállították, közben az előírt protokoll szerint levetkőztették, leltárba vették értéktárgyait. Ekkor vették észre, hogy a sérült hátizsákjában két, tégla formájú tömbben, műanyag zacskóban van valami anyag. Akciófilmekben látták, hogy így csomagolják a drogot, így feltételezték, hogy ez is az. A mentőknek jó volt a megérzésük, a nyomozók a kórházban a két, egyenként több mint egy kilogrammos csomagra kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, és az pozitív jelzést adott a kokainra. A több mint 2,5 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyagot lefoglalták, igazságügyi vegyész szakértő állapítja majd meg pontosan, mennyire hígították fel. A lefoglalt drog feketepiaci értéke ennek alapján elérheti az 50 millió forintot is. A férfinál elvégzett teszt szintén pozitív lett, amfetaminra és kokainra is jelzett.

A 43 éves nemesnádudvari motorost a kórházban jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését elismerte. A helyszínen őrizetbe vették, a kórházi ágyhoz bilincselve, rendőri őrizet mellett ápolják az orvosok. A lakásán megtartott kutatás alkalmával informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás céljából egy nagy értékű személyautót is lefoglaltak a nyomozók. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, a gyanúsított kereskedett-e a droggal. Jobban jár, ha a már kifizetett szállítmánnyal bukott meg egy baleset miatt, ha más kokainját szállította, akkor a megbízóinak lesz még hozzá pár szavuk az elvesztett szállítmány miatt. A rendőrség előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, ha a bíróság ennek helyt ad, a tököli börtönkórházban folytathatják majd az ápolását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.