időjárás -1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Szentkirályi Alexandra: A hungarikumok múltunk értékei

Forrás: Facebook
2020.05.22. 13:17
Szentkirályi Alexandra: A hungarikumok múltunk értékei

Újabb magyar csodák elismerve! Tegnaptól ezek is a hungarikumok népes körébe tartoznak. Ezeréves múltunk értékei, amelyeket gyermekeinknek, unokáinknak adunk tovább. Őrizzük meg ezt a gyönyörű országot olyannak, amilyennek megismertük – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

  • Csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely: az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási ünnepe, amikor keresztények százezrei zarándokolnak el az erdélyi Csíksomlyó környékére Pünkösd ünnepén.

  • A klasszikus magyar szablyavívás hagyománya: speciálisan magyar típusú harcmodor és harcművészet, amelyből később kifejlődött a kardvívás, majd a sportvívás.

  • Szőregi rózsatő: a Csongrád megyei Szőreg környékén élő emberek sajátos, Maros-szögi tájkultúrát hoztak létre, ennek része a külföldön is ismert és keresett, egyedülálló szőregi rózsatő.

  • Tiszavirág és tiszavirágzás: a kérészek látványos rajzása világviszonylatban is egyedülálló, jellemzően a Tisza hazai szakaszain teljesedik ki nyaranta.
  • Hírlevél feliratkozás
    Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.