Teljes élet fogyatékossággal és személyes varázzsal

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Kisfaludy Sándor karitatív sorsjegyárusnak Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter március 15. alkalmából. A Szerencsejáték Zrt. többszörösen kitüntetett, mozgáskorlátozott munkatársa a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az elismerés odaítéléséről személyesen a cég vezérigazgatója tájékoztatta, az oklevelet pedig – a járványhelyzet miatt – várhatóan az év végi vállalati banketten veheti majd át.

Veres László István
2020. 05. 05. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisfaludy Sándor 1972-ben Szombathelyen született, gyermekkorától édesanya neveli. Világra jötte óta fennálló mozgásszervi betegsége miatt kerekesszék használata szükséges számára. Tizenhat esztendeje dolgozik a Szerencsejáték Zrt. megváltozott munkaképességű munkatársakat foglalkoztató sorsjegyértékesítő-hálózatában, 2004 óta ugyanazon a helyen, Sopronban a GYESEV vasútállomáson végzi tevékenységét. A munkaköréhez tartozó feladatok ellátása mellett a hálózat fejlesztését is segíti: javaslatot tesz új munkatársak felvételére, szakmailag támogatja a beilleszkedésüket, illetve a nyilvánosság előtt is képviseli a fogyatékossággal élők nyíltpiaci foglalkoztatásának sikerét. Sándor igazi közösségi ember, aki szabadidejében internetes rádióműsort vezet. 2005-ben megházasodott, legnagyobb terve feleségével eljutni Párizsba.

A Magyar Nemzet érdeklődésére közölte: mivel a karitatív sorsjegyértékesítő-hálózatban 180 megváltozott munkaképességű, és a legtöbb esetben más alapbetegségekkel is élő kollégát foglalkoztatnak, a Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, hogy a pandémia idején nem kockáztatja munkatársai egészségét, és március 13-án felfüggesztette a sorsjegyárusítást. – A cég azonban nem küldött el minket, azóta alapfizetésért, készenléti státuszban otthon vagyunk. Amint pedig véget ér a veszélyhelyzet, folytathatjuk a munkát – tájékoztatott Sándor, aki azt is elmondta, hogy nagyon meghatotta, amikor Czepek Gábor, a cég vezérigazgatója telefonon felhívta őt, és elújságolta a rangos miniszteri elismerést.

Kisfaludy Sándornak nem a mostani az első kitüntetése, 2016-ban ugyanis munkáltatója, a Szerencsejáték Zrt. részesítette az Év karitatív sorsjegyárusa elismerésben, 2018-ban pedig az év megváltozott munkaképességű munkavállalójának járó Példakép díjat vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közös eseményén.

A Szerencsejáték Zrt. nagyon büszke arra, hogy Kisfaludy Sándor személyében olyan munkatársnak tudott megfelelő munkakörülményeket és sikeres beilleszkedési feltételeket biztosítani, aki karizmatikus személyiségével, tudásával és türelmével hozzájárult az egész hálózat sikeréhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.