Elhunyt két beteg, ismét csak egy fővel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt két idős, krónikus beteg, és eggyel, 4078-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a Koronavírus.gov.hu szerda reggel.

Forrás: MTI2020. 06. 17. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányzati portálon azt írták: ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 567-re emelkedett, 2547-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak hatvan százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7545-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 242 139.

Kiemelték: a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret: a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.

A kormány szerdán tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

Kiemelték, a veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően – sok más országgal ellentétben – el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket, a több ezer halálesetet.

Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz – írták.

Ezért a kormány, a járványügyi hatóság továbbra is kiemelt figyelemmel követi a járvány alakulását, továbbra is működik az operatív törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendelik a járványügyi bevetési egység beavatkozását – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom–Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád–Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.