időjárás 7°C Elza 2022. december 1.
logo

Sikeres érettségijét ünnepelte a gyulai 18 éves késelő

Szemán László János
2020.06.01. 10:55

Az alapos gyanú szerint egy 18 éves fiatalember szúrta meg vasárnap hajnalban a 17 éves barátját és egy 27 éves férfit Gyulán. A 27 éves férfi életét vesztette, támadóját a rendőrség vasárnap őrizetbe vette és kezdeményezik a letartóztatását.

Mint ahogy azt lapunk megírta, a rendőrségre vasárnap hajnali 4 óra előtt néhány perccel tett bejelentést egy gyulai nő arról, hogy a családi házuk udvarán van egy sérült. A 17 éves fiatalember elmondta, hogy barátjával szórakozni volt, majd amikor hazafelé tartottak, a barátja megszúrt egy férfit és őt is megsebesítette az arcán egy késsel. A 27 éves férfi életét vesztette, holttestét Gyulán, a Wesselényi utcában találták meg. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a 18 éves gyulai R. Róbertet, akit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés és életveszélyt okozó súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A nyomozók vizsgálják, hogy milyen konfliktus vezetett a tragédiához, valamint hogy az alkoholon kívül fogyasztott-e más tudatmódosító szert is a gyanúsított.

A 17 éves súlyosan sérült fiatal egy újságíró és párja családi házának az udvarára menekült. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért szakadt el a cérna a barátjánál, R. Róbertnél. Bod Tamás azt írta a Magyar Narancs portálján: „A fiatalemberrel beszélgetve igyekeztem megtudni, hogy ki és miért szúrta meg, ki lehet a másik sérült, végül a feszült perceket uralni akartam azzal, hogy szóval tartom az udvarunkba bemenekült, igen zavart és sebesült embert. Ő szaggatottan, sokkos állapotban elmondta, hogy az éjszaka a barátjával a városban mulattak, és sokat ittak. Majd arról beszélt, hogy az ivást valakinél, egy házban folytatták, ahol valaki felment az emeletre, majd olyan dolgok következtek, amiket soha nem hitt volna. Ám mindez teljesen kifejtetlen maradt…”

A két fiatal R. Róbert rendészeti iskolában tett sikeres érettségi vizsgáját ünnepelte szombatról vasárnapra virradóra. Az arcán megvágott fiú szerint nagyon sokat ittak.

Arról, hogy mi történt, és R. Róbert beismeréséről itt olvashatnak többet.

A helyszíni szemléről és R. Róbert előállításáról itt láthatják a rendőrség felvételét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.