A Batthyány Alapítvány elismeri a kiemelkedő tevékenységet

A Magyar Batthyány Alapítvány idén először adományozza oda egy férfi és egy női jelöltnek a múlt évben megalapított Gróf Batthyány Lajos- és Gróf Zichy Antónia-díjakat. Az alapítvány a díjak odaítélésével olyan közéleti személyiségeket kíván elismerni, akik Magyarország kiemelt társadalmi kihívásaira adtak példamutató válaszokat. Az alapítvány a díjazottak személyére július 15-ig várja a jelöléseket mindazoktól, akik nyitottak a társadalmi innovációra és felelősen gondolkodnak Magyarország jövőjéről. A díjak védjeggyel oltalmazás mellett erkölcsi és anyagi elismeréssel is járnak.

2020. 07. 09. 8:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Batthyány Alapítvány megalapítása óta következetesen támogat minden olyan kiemelkedő tevékenységet és kezdeményezést, amely a mai kor társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ ad. Mindezek kifejezéseként az alapítvány – gróf Batthyány Lajos első felelős miniszterelnök és felesége, gróf Zichy Antónia emléke előtt tisztelegve és az általuk képviselt értékeket továbbörökítve – egy évvel ezelőtt létrehozta és oltalommal levédette a Gróf Batthyány Lajos- és a Gróf Zichy Antónia-díjakat. Az alapítvány a díj létrehozásával és adományozásával olyan teljesítményeket kíván elismerni, amelyek kiemelt társadalmi kihívásokra adnak példamutató válaszokat.

Batthyány-Schmidt Margit, az alapítvány elnöke hangsúlyozta: „Az alapítvány közéleti szerepénél, a társadalom részére végzett közösségépítő tevékenységénél fogva úgy határozott, hogy megalapítja a Gróf Batthyány Lajos- és Gróf Zichy Antónia-díjakat. Célunk, hogy az elismerések által felhívjuk a figyelmet olyan társadalmi innovációkra, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményekre, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország sikeres jövőjéhez.”

Jelöltet bárki állíthat július 15-ig. A héttagú bírálóbizottság, melynek tagjai a magyar tudományos és közélet kiemelkedő tagjai, ajánlása alapján a kuratórium dönt a két nyertes személyéről. A nyertesek hivatalos értesítése után az ünnepélyes díjátadóra október elején kerül sor.

A Magyar Batthyány Alapítvány felhívása a videóban tekinthető meg.

További információ ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.