Bevonult a pszichiátriára a Horthy-szobor megrongálója

A pomázi kórházban elkezdték T. Edit pszichiátriai kezelését. A nő nemrég azzal került a hírekbe, hogy vörös festéket öntött Horthy Miklós budapesti szobrára.

2020. 07. 07. 21:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Aláírtam, mert egyszerűbben fogalmazva így kapom a legkevesebb gyógyszert. A pszichiáter érdeke, hogy ne legyen belgyógyászati maradandó bajom – írta Facebook-oldalán hétfőn T. Edit, aki a napokban vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós mellszobrát a Szabadság téri református templom előtt. A nő ellen rongálás vétsége miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután tettével elbüszkélkedett a közösségi médiában.

T. Edit bejegyzése arra utal, hogy önként vonul be pszichiátriai kezelésre egy pomázi kórházba. A pszichiátriai intézetbe történő önkéntes felvételéről a nő a Facebook-oldalára tett ki egy képet, amelyet a 888.hu szúrt ki. Az online portál azt is felveti, hogy T. Edit esetleg a rá váró büntetőeljárás miatti felelősségre vonás alól próbálhat kibújni ezzel a lépéssel.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, múlt hét pénteken a kerékpározó T. Edit piros festékkel öntötte le Horthy Miklós mellszobrát, amely a Szabadság téri Hazatérés temploma előtti területen található, ráccsal elzárva. Az esetet biztonsági kamera rögzítette. – Ismert, hogy korábban milyen támadások érték az egyházunkat, amikor ezt a szobrot a templomunk előtt felavattuk. Úgy vélem, hogy van összefüggés az Amerikából induló mozgalom és a szoborrongálás között, már jó ideje nem ért ugyanis bennünket semmilyen atrocitás – nyilatkozta Hegedűs Lóránt lelkipásztor az eset kapcsán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.