Csőzik személyes bosszú miatt kivégezné az érdi úszósportot is

Az érdi kézilabda után az úszósport szétverérésének is nekilátott Csőzik László polgármester. A Magyar Nemzet birtokába jutott levél szerint a helyi úszóklub ügyvezetője politikai bosszút lát a polgármester önhatalmú lépése ellen, ugyanis felbontotta a szerződést az Érdi Úszósport Nonprofit Kft.-vel, és a csütörtöki közgyűlésen gyorsan új önkormányzati céget alapít.

2020. 07. 22. 20:14
null
Csőzik László polgármester Budapesten kiállt a nyilvánosság elé Forrás: facebook.com/csoziklaszlo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen politikai tisztogatás áldozata lett az Érdi Úszósport Nonprofit Kft, mert a cég ügyvezetője a volt fideszes polgármester, T. Mészáros András felesége. Az érdi gyermekek többsége a klub égisze alatt tanult meg úszni, és az elmúlt évekében olyan világhírű tehetségeket neveltek ki, mint A jól működő sportklubbal áprilisban szerződést hosszabbított az önkormányzati városfejlesztő cég, most Csőzik mégis úgy döntött: nincs szüksége a szolgálataikra és új önkormányzati céget alapít a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen.

Berczi Zita, az Érdi Úszósport Nonprofit Kft. ügyvezetője a felmondás után levelet írt az Érdi Városfejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének, amelyben kifejti, hogy a koronavírussal megküzdöttek, de a politikai kivéreztetéssel nem tud megbirkózni a sportvállalkozás.

„A Covid–19 vírus váratlanul ért mindenkit. Nem volt egyszerű a talpon maradás. Nemcsak megmaradtunk, de talpra is álltunk, olyannyira, hogy már a táborozás, a szeptemberi oktatás, a versenyeztetés szervezésével voltam, voltunk elfoglalva – írta levelében Berczi Zita. Az ügyvezető hozzátette: az országban az úszással, úszásoktatással foglakozó egyesületek hatvan-hetven százaléka nem tudott feltápászkodni a vírushelyzet után. Ismeretei szerint a Magyar Úszó Szövetség 142 klubja közül mindössze 35-40 élte túl ezt a helyzetet, de olyan kis klub, mint a övék, nincs is a túlélők között.

„Mindezek után, a fent leírtakat átélve, a vírus utáni jelentkező, sok kolléga számára megoldhatatlan problémákat sikeresen leküzdve tegnap meglepetten és elkeseredetten olvastam szerződéseink felmondását. A kérdésre nincs értelmes válasz: ha valami működik, miért kell szánt szándékkal tönkre tenni?” – tette fel a kérdést Berczi, majd úgy folytatta: ez az egyesület, ez a klub, ez a közösség több ezer gyermeket tanított meg úszni, tanított meg a sport szeretetére Érden. „Válogatottakat neveltünk az országnak, a világnak, köztük Milák Kristófot” – írta az ügyvezető. Berczi Zita arra is kitért, hogy a kiemelkedő tehetségek mellett természetesen az úszástanítás alapját jelentő kötelezőt is mindig magas színvonalon megoldották az óvodás korú gyermekektől kezdve, az általános iskolásokig bezárólag. Berczi Zita szerint mindez azért történt, mert a személyes érintettsége kellemetlen az új városvezetésnek.

„Csőzik László polgármester kicsinyes bosszúja kizárólag annak szól, hogy én vagyok a volt polgármester felesége. Felháborítóan, méltatlanul érte el és kényszerítette ki ezt a minden előzmény nélküli felmondást. A felmondás megfosztja a kft-t a gyermekek oktatásához szükséges alapfeltételektől, és nem utolsó sorban veszélyezteti a minden időben helyt álló és az itt tanuló gyermekekért és családjaikért dolgozó munkatársaim egzisztenciáját. Ha a kft. nem tud tovább dolgozni, nemcsak a fizetések, de az egészség- és nyugdíjbiztosítások is veszélybe kerülnek” – zárta sorait a vezető.

Csütörtök délelőtt rendkívüli közgyűlésen döntenek az új sportcég megalakításáról. Kérdéses, hogy új szereplőként, tapasztalat nélkül hogyan tudja átvenni az amatőr úszásoktatást és a profi sportolók edzését.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy Csőzik László polgármestert elmarasztalta a kormányhivatal, mert jogszerűtlenül, az önkormányzati képviselőkkel való egyeztetés nélkül hozott meg döntéseket a veszélyhelyzet alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.