Drogra kellettek a 97 éves nő arany ékszerei

Két lopás miatt is folyik eljárás a rendőrségen egy húszéves salgótarjáni férfival szemben, aki eddig szabadlábon védekezhetett. Legutóbbi, egy 97 éves nővel szemben elkövetett kifosztás miatt a bíróság mától letartóztatásba helyezte a visszaeső bűnözőt.

Végh Attila
Forrás: Salgótarjáni Járási Ügyészség2020. 07. 20. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozó hatóság indítványára a bíró elrendelte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki egy 97 éves nő sérelmére követett el kifosztást áldozata idős és beteg állapotát kihasználva – közölte a Salgótarjáni Járási Ügyészség közleményében. A fiatal férfi az ellene lopások miatt folyamatban levő büntetőeljárásokban idén márciusban és júniusban is állt már bíróság előtt, de akkor még nem tartotta a bíróság indokoltnak az elzárását, csak közérdekű munkavégzéssel büntették, hátha megjavul.

A fiatal férfinak esze ágában sem volt jó útra térni, hiszen akkor nem július 14-én délután nem a kerítésen átmászva látogatja meg egyik idős szomszédját. A fiatal férfi bement a 97 éves sértett salgótarjáni otthonának udvarára, ahol az idős nővel beszélgetni kezdett, majd a karosszékében ücsörgő asszonyhoz lépett, kihasználva annak idős korát, gyenge fizikai állapotát lecsatolta annak arany nyakláncát, kivette fülbevalóit. Az erőszak nélkül elvett 135 ezer forintnyi ékszert zsebre vágva már a kapun keresztül távozott, az ékszereket még aznap eladta. A Magyar Nemzet információi szerint a gyanúsított minden esetben azért nyúlt más vagyontárgyához, hogy azokat eladva kábítószert vásárolhasson, az ügyészség által korábban elrendelt leszoktató-elterelő program sem gyógyította ki függőségéből.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség nem látta biztosítottnak, hogy a gyanúsított ne ismételje meg ezt a könnyű pénzszerzést más, idős kiszolgáltatott sértetteknél, ezért a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből ideiglenes elbocsátás alatt álló férfi letartóztatását, aki ráadásul az újabb bűncselekményt folyamatban lévő eljárások alatt követte el. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, a sértett és védője fellebbezését elutasítva a mai napon jogerősen is elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.