Lázár birtoka

Jön ez a Kiss Soma Ábrahám, és Lázár „magánbirtokáról” beszél.

2020. 07. 09. 14:01
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van ez a Kiss Soma Ábrahám.

Ő egy egészen különlegesen hülye fiú, ami már az alábbi kis összeállításból is kiderül: „A hétfő esti budapesti, Közfelháborodás Napjának nevezett tüntetés egyik szónoka, Kiss Soma Ábrahám CCCP feliratú pulóverben szónokolt. Az Indexnek bevallotta, hogy tényleg kommunista, bár a sztálinizmust elítéli.

Az Index tüntetésről szóló riportjában arról olvashatunk: Kiss Soma Ábrahám a Szovjetunióra utaló CCCP feliratú pulóverben beszélt az uniós és norvég zászlókat lengető tiltakozó embereknek a hétfő esti budapesti, Kossuth téri tüntetésen. Kiss az Indexnek ezt azzal magyarázta, hogy ez egy belső poén, amellyel a polgári barátainak üzent. A szónok a portálnak elmondta: a barátaitól is sorra kapja a gyalázkodó visszajelzéseket, így elképzelhetőnek tartja, hogy „kicsit erős volt” a CCCP pulóver.

Ugyanakkor az Indexnek elárulta: máskor is újra felvenné bátran az CCCP-pulóvert. Kiss önmagát egyébként tényleg kommunistának vallja, de ezzel egyedül van a tüntetés szervezői között. Viszont azt hozzátette: elítéli és megveti a sztálinizmust. (Pestisrácok, 2014. 11. 14.)

Szóval ő egy kommunista, aki szeret CCCP feliratú pólóval üzenni (belső poén), de a sztálinizmust megveti. Ez a kettő így nem megy, ráadásul azért is kár ezért a „megvetésért”, mert mi a magunk részéről szívesen beutalnánk Ábrahámot egy nosztalgiagulágra úgy két évre, hogy legyen ideje és módja eltöprengeni a kommunizmuson is meg a CCCP-n is.

De a lényegre térve: Ábrahám tényleg igazi, tőrőlmetszett kommunista, ennek minden erkölcsi attribútumával felvértezve – értsd: ő egy moral insanity.

Nézzék csak! Ábrahám cikket írt a Mérce nevű kommunista (bolsevik) portálra (ez a munkahelye), amely cikk kiindulópontja szerint a kormány 8,5 milliárd forinttal támogatja meg „Lázár János magánbirtokát”, a Mezőhegyesi Ménesbirtokot. A támogatás célja és oka az öntözőrendszer fejlesztése, korszerűsítése. Aki szeretné elolvasni az egész írást, amely olyan igazi ábrahámos, vagyis kommunista és bolsevik, vagyis tudálékos, ostoba és aljas, itt megteheti.

De térjünk vissza a lényegre, miszerint (Ábrahám szerint) a Mezőhegyesi Ménesbirtok Lázár János magángazdasága. Nos, forduljunk korunk legegyszerűbb megoldásához, a Wikihez. Ezt olvashatjuk: „A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. elődje a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. egy mezőgazdasági vállalat volt Mezőhegyesen. Jogelődje az 1784-ben II. József magyar király rendelete alapján létrehozott Császári és Királyi Ménesintézet Mezőhegyesen kezdte meg működését. Attól kezdve minden ló eredete ismert volt, ami nagy előrelépést jelentett az átgondolt lótenyésztés érdekében. 2004 márciusában privatizációval jött létre a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. A magyar állam az 1097/2016. (II. 29.) korm.-határozat alapján, 2016 végén 2,1 milliárd forintért visszavásárolta a tulajdonát és a 9862 hektár földbirtokot. A ménesbirtok dolgozói létszáma akkor 520-550 fő volt. 2017. január 1-jén megkezdte működését az újjászervezett Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., újraegyesítették a lótenyésztő ágazattal. Az Állami Ménes Kft. beolvadt a nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-be. Kiemelt ágazata lett a szolgáltatás is (különféle lovas versenyek) és a turizmus. A ménesbirtok újjászervezésére 22 milliárd forintot fordítottak. A célkitűzés szerint Magyarország legerősebb agrárcége jön létre néhány éven belül. 2018 szeptemberében Lázár Jánost jelölték ki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztossá.”

Vagyis a 2004-ben a ballibsik privatizálta mezőhegyesi birtokot az állam 2016-ban visszavásárolta. (Akkoriban ugyanezeknek éppen a visszavásárlással volt bajuk.) Most pedig jön Ábrahám, és Lázár magánbirtokáról beszél. Persze nincs ezzel egyedül. A többi „szerkesztőségnek” becézgetett kommunista, bolsevik, CCCP-s köpőcsésze ugyanezt teszi.

24.hu: „8,5 milliárd forintot kapott Lázár János ménesbirtoka”; 444: „Lázár mezőhegyesi ménesbirtoka újabb 8,5 milliárdot kapott a kormánytól”.

Ó, hát persze… Hogy is szól a régi vicc? Mi a különbség a krokodil között? Hát hogy hosszabb, mint zöld. Ennek analógiájára mi a különbség Ábrahám (meg az összes többi) közt? Gazemberebb, mint hülye. De lehet, hogy hülyébb, mint gazember. Bár ez utóbbiban rejlik némi felmentés, ezért kevésbé szeretem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.