Kornélia 2024. március 3.
logo

Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Nagy Orsolya
2020.07.17. 18:44
Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Elkeseredett józsefvárosi lakosok Pikó András polgármester ellen tüntetnek július 18-án délelőtt. Ugyan a demonstráció céljával egyetért a józsefvárosi Fidesz, mégis arra kérték a szervezőket, hogy válasszanak más helyszínt a tiltakozásra, ugyanis a polgármester Vajda Péter utcai lakása előtti megmozdulás a magánélet védelméről szóló törvényt sértheti. A szervezők gyorsan reagáltak a nagyobbik kormánypárt kérésére, a polgármesteri hivatal elé szervezték át a megmozdulást.

Dühös józsefvárosi lakosok vonulnak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé július 18-án délelőtt. Az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte.

„Az elkeseredett lakosok szerint Pikó András polgármesternek köszönhetően egyre élhetetlenebbé válik a kerület, egyre több hajléktalan van a közterületeken, ahol immár a mocsok és a bűz uralkodik, továbbá elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból is, ezért szeretnék hallatni a hangjukat. Pikó András elmúlt féléves „munkássága” botrányoktól volt hangos. A nevéhez köthető a menzabotrány, amelyben a korrupció gyanújába keveredve váltott közétkeztetőt a polgármester, és ennek következtében ötvenmilliós bírságot kapott az önkormányzat. A polgármester kockára tette a kerületi gyerekek és idősek étkeztetését, jelenleg a kerületnek szolgáltatói szerződése sincs” – áll a helyi Fidesz–KDNP közleményében. A tájékoztatás kitér arra, hogy Pikó András a fentiek mellett elapasztotta a társasházi pályázati keretet, elkótyavetyélte az egymilliárd forintos kormányzati támogatást, fákat vágatott ki, és döntéseivel – mint például a polgárőrség ellehetetlenítése, a közösségi együttélési szabályok megnyirbálása – megkezdte a rend felszámolását Józsefvárosban. Továbbá elmarad a Blaha Lujza tér és az Orczy tér felújítása is.

– A józsefvárosi Fidesz teljes mértékben egyetért annak a demonstrációnak a célkitűzéseivel, amelyet a lakosok Józsefváros lezüllesztése ellen szerveznek, ugyanakkor arra kérjük a szervezőket, hogy a tüntetést tegyék át egy másik helyszínre –írták tegnap közleményükben. A demonstráció szervezői megértették a kérést és a Baross utcai hivatal elé tették át a megmozdulást, amire több száz helyi lakost várnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.