A Fidesz nem lesz partner a miskolci megszorítások támogatásában

A 2020-as évet érintő pénzügyi kérdéseket illető egyeztetésre hívta a miskolci Fidesz–KDNP-frakciót Veres Pál független polgármester. A Fidesz–KDNP miskolci képviselőcsoportja kijelentette: továbbra is tartják magukat a korábbi álláspontjukhoz, tehát nem támogatják a város ingatlanvagyonának eltékozlását, sem azokat a javaslatokat, amelyek különböző jogcímeken történő díjemelésekkel akarja megsarcoltatni a miskolciakat a költségvetési számok javítása érdekében. A soron következő közgyűlésre így privatizációs stopot terjesztenek elő.

Magyar Nemzet
Forrás: Miskolci Fidesz-KDNP2020. 08. 11. 20:02
null
Veres Pál polgármesternek egyre kevesebb oka van a mosolygásra Forrás: Hirado.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolc 2020-as átdolgozott költségvetését a soron következő közgyűlésen fogadhatják el, amelynek egyeztetésébe valamennyi frakciót, így a Velünk a Város és a Fidesz–KDNP képviselőit is bevonta a városvezetés.

A 2020-as költségvetés első féléves korrekciójával kapcsolatos egyeztetésről a frakció képviselőcsoportja kijelentette:

a Fidesz–KDNP továbbra is tartja magát korábbi álláspontjához, miszerint nem támogatjuk a város ingatlanvagyonának eltékozlását, Miskolc szimbolikus épületeinek eladását.

Ezért privatizációs stopot terjesztenek elő az augusztus 27-i közgyűlésre.

A közleményben felidézik, hogy a költségvetési korrekció jelentős tételekkel sújtja a miskolci sportot, kultúrát, a közterület-fenntartást, valamint a képviselői alapok elvonásával a városrészi infrastruktúra-fejlesztéseket is. Nyomatékosítják:

a frakció nem támogatja azokat a javaslatokat sem, amely különböző jogcímeken történő díjemelésekkel akarja megsarcoltatni a miskolciakat a költségvetési számok javítása érdekében.

A megszorítások helyett szerintük a kormányzati és az EU-s források folyamatos megszerzésére, az önkormányzati vállalatok kereskedelmi bevételeinek növelésére, valamint a világpiacon bőséggel rendelkezésre álló működőtőke-források bevonására lenne szükség.

Ahogy a magyar Nemzet korábban megírta, a miskolci Fidesz–KDNP félti a város vagyonát a baloldaltól, ugyanis a súlyos működési hiánnyal küzdő városvezetés értékes ingatlanokat tervez eladni, így könnyen dobra verhetik a balatonmáriafürdői gyermeküdülőt, a húszemeletes toronyházat és a leánykollégium épületét is. Továbbá az utóbbi időszakban a helyi baloldali összefogás olyan kedvezőtlen döntéseket hozott, mint a tömegközlekedés drágulása, a vadaspark és a fürdőbelépők árának emelkedése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.