A haza védelme pártállástól függetlenül nemzeti ügy

Mindennap tenni kell a haza védelméért – mondta Simicskó István a honvédelmi sporttáborban tartott beszédében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 04. 16:22
null
Fotó: Buza Virag
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban húsz táborozó kadét előtt tartott beszédet, ahol Kossuth Lajost idézve hangsúlyozta: a haza védelme mindennapos szolgálat, mindennap tenni kell annak érdekében, hogy a hazát, a szülőföldet megvédjék mindenféle bajtól, veszélytől.

A KDNP parlamenti frakcióvezetője hangsúlyozta:

a haza védelme nemzeti ügy, mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk.

Simicskó István még honvédelmi miniszterként indította el a kadétképzést, amelynek célja, hogy a fiatalok megfelelő képességet, tudást kapjanak, amivel képesek megfelelni a jelenkori és a jövőbeni kihívásoknak. A táborban töltött egy hét alatt a kadétok különböző próbatételeken keresztül önmagukat és saját képességeiket is jobban megismerhetik – magyarázta.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke óriási dolognak nevezte, hogy polgári gimnáziumok a haza védelme ügyében egy-egy osztályt indítanak, és az ott tanulókat különleges tudással vértezik föl.

Tudás, akaraterő, hazaszeret

Szentkirályi Alexandra az utánpótlás-nevelés szempontjából hiánypótlónak nevezte a tábort. Továbbá felbecsülhetetlen értéknek nevezte, ha az ember olyan munkát talál, amit szeret. A kormányszóvivő szerint ez a honvédelem esetében fokozottan igaz. Itt kizárólag akkor működhet ez jól, a művelője akkor lehet sikeres, ha három jellemző birtokában van: tudás, akaraterő, hazaszeret.

A kormány célja, hogy azok, akik a katonai pályát választják, a kor színvonalának megfelelő és ütőképes hadsereg tagjai lehessenek az ország védelmében – hangsúlyozta.

Kiemelte:

a honvédelem szavatolja Magyarország függetlenségét és biztonságát, továbbá a hazai haderő Európa biztonságának megőrzésében is kulcsszerepet játszik.

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester arról beszélt a rendezvényen, hogy a városnak komoly repülős hagyományai vannak, nem mellékesen pedig Székesfehérvár „a Magyar Honvédség fővárosa”. Köszönetet mondott minden érintettnek a tábor megszervezéséért, és reményét fejezte ki, hogy néhány éven belül már egy jobb, komfortosabb repülőtéren kamatoztathatják a fiatalok a most megszerzett tudást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.