Az örökbefogadási eljárás is kilenc hónapig tarthat

Egyszerűsítenék az eljáráshoz kapcsolódó szabályokat, ingyenes lesz a szülővé válásra felkészítő tanfolyam is

Forrás: facebook2020. 08. 04. 11:29
Novák Katalin államtitkár
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megspórolhatják az örökbefogadási tanfolyamot, és annak az árát, a 140 ezer forintot is a gyermekre költhetik azok a családok, akik a jövőben az örökbefogadás mellett döntenek.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár augusztus 4-én délelőtt a Facebook közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, videójában az örökbefogadási eljárással kapcsolatos törvénymódosításokról beszélt.

Elmondta, hogy azt szeretnék, hogy Magyarországon minden gyermek családban, szeretetben, törődő gondoskodásban nőhessen fel. Éppen ezért az egyik oldalról meggyorsulhat az az eljárás, amikor a vér szerinti szülők valamilyen oknál fogva lemondanak gyermekükről. Ezzel párhuzamosan nemcsak az örökbeadás, de az örökbefogadás folyamata is gyorsabb és egyszerűbb lehet.

A jövőben, igazodva a fogantatás és a születés közötti időhöz, akár kilenc hónap is elegendő lehet ahhoz, hogy azok, akik gyermeket szeretnének, mielőbb szülővé válhassanak. A leendő szülők kilenc hónap alatt felkészülhetnek a szerepre, az ehhez szükséges kötelező tanfolyam költségeit pedig a tervezet szerint az állam magára vállalja. A gyorsítás és az egyszerűsítés célja, hogy az örökbe adott gyermekek és az örökbefogadásra vállalkozó szülők minél gyorsabban egymásra találhassanak és elkezdhessék új, közös, boldog életüket immáron családként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.