Lehet tovább tekerni Győrben, bővítik a bicikliutat

Több mint 600 millió forint európai uniós forrásból bővítik Győr kerékpárút-hálózatát.

Forrás: MTI2020. 08. 11. 8:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 625 millió forint európai uniós támogatásból bővíti kerékpárút-hálózatát Győr – tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata a távirati irodát. A munkálatok a Tatai úton, a Régi Szentiváni úton és a Kodály Zoltán utcában már elkezdődtek. A közlemény szerint a fejlesztés célja, hogy a város kerékpárút- hálózatának bővülésével biztonságosabbá váljon a kerékpáros közlekedés. A Tatai úton a Hecsei úti körforgalom és a Tibormajori út között, a Régi Szentiváni úton pedig az út északi oldalán épül kerékpárút, és felmérések szerint az utóbbi, kétirányú szakasz jelentős forgalmat bonyolít majd le a belső városrészek és az ipari park között.

A Kodály Zoltán utca mindkét oldalán egyirányú kerékpárutat alakítanak ki, emellett elkezdődött egy forgalomcsillapított övezet megvalósítása is, mert Adyváros sűrűn lakott, főként panelházas övezet, emiatt pedig a kerékpáros- és a gyalogosforgalom is jelentős a környéken. Több úgynevezett sebességcsökkentő pódiumot is kialakítanak a beruházással. Másutt is, köztük a Reptéri úton, a Szőnyi Márton utcában, valamint a Tibormajori úton is kerékpárutakat építenek, valamint kerékpáros nyomvonalakat alakítanak ki. A fejlesztésre a Terület- és településfejlesztési operatív programból kapott pénzt a város.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.