Karácsony önvallomása: Legyen másik főpolgármester!

Igazi őszinteségi roham ez a kis szöveg.

2020. 08. 15. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legyen másik! – hirdette sokáig Facebook-oldalán virító profilképének alsó fertályán Karácsony Gergely. Sokan elhiszik azt, hogy ez a kis bejelentés az Index című portál felmondott újságíróinak, illetve annak szólt, hogy szerinte is legyen egy új Index. Jelentem tévednek: ez a kis szöveg igazi őszinteségi roham. Mikor először megláttam Karácsony vigyorgó fotójának aláírását, arra asszociáltam, hogy meglepő módon azt a kívánságát akarja közölni: igen, legyen másik, nála alkalmasabb ember a főpolgármesteri posztra. Aztán jöttek a híradások arról, hogy Karigeri a vadliberális internetes felület újraszületése után ácsingózik.

Eszembe villant mégis: miért annyira biztos ez? Hisz rengeteg emberen futhatott át ugyanaz a gondolat: hogy Karácsony saját magára értette. És miért ne tartozna közéjük maga a Párbeszéd-társelnök, Szabó Tímea ellenzéki hisztériaügyi főfelelős párttárselnöktársa, tehát saját maga is, miután semmilyen bővebb útbaigazítót nem adott? Mi mást jelenthetne, ha valaki a saját képmására írja azt a felszólítást, hogy Legyen másik?

Úgyhogy fogadjuk el Karácsony coming outnak is látványos önkritikáját annak az örvendetes beismeréseként, hogy ő maga alkalmatlan Budapest irányítására. A mikropártelnök szerint is legyen másik, nála jobb jelölt a főváros vezetésére. Kivételesen tehát egyetértünk vele. A tények, kilenc hónapos működése, helyesebben működésképtelensége alapján nekünk is az a szilárd meggyőződésünk, sőt kívánságunk, hogy – Legyen másik! Minderre az önleleplezésre, szélsőségesen kitárulkozó őszinteségre feltehetően Karácsony is ráébredt, úgyhogy emiatt lecserélte a feliratot a fotójáról. De sebaj! Most már tudjuk, hogy ő is tudja, ami minden épelméjű fővárosi törekvése, vágya: Legyen másik, jobb főpolgármester!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.