Nem akarnak szivárványos zászlót látni a középületeken a fővárosiak

A válaszadók 59 százaléka ellenzi és csupán 41 százaléka helyesli a meleg büszkeség jelképének kitűzését.

Veres László István
2020. 08. 25. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyesled vagy ellenzed, hogy a városi és kerületi középületekre – többek közt a meleg büszkeséget jelképező – szivárványos zászlókat tűzzenek ki? – tette fel a kérdést augusztus 17-én a havonta egymillió budapesti által felkeresett, balliberális irányultságú Ittlakunk.hu portálcsoport az olvasóinak.

A kérdésre egy hét elteltével több mint 12 ezren voksoltak, és a válaszadók 59 százaléka (7054 szavazat) ellenzi, 41 százaléka (4992 szavazat) pedig helyesli a homoszexuális büszkeség jelképének kitűzését a középületekre. Az eredményt a portál kissé csalódottan így kommentálta: úgy tűnik, a budapestiek többségének nem tetszenek a középületekre kitűzött szivárványos zászlók.

Az elmúlt héten a főpolgármesteri hivatal mellett a budavári, a józsefvárosi, a ferencvárosi, az újbudai és a zuglói városházára helyezték ki a többség ízlésével ellentétes szimbólumokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.