Nem cáfolta a DK, hogy manipulálták a gödi hangfelvételt

A DK EP-képviselője nem cáfolta kategorikusan, hogy manipulálták a Göd momentumos polgármesterének szavait rögzítő hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy Balogh Csaba fideszes helyettest akar. Szerinte nem bizonyítható, hogy vágott lenne az anyag. Az is életszerűtlen, hogy a DK szerint ismeretlen forrásból kapták a hangfelvételt, hiszen elsősorban a Gyurcsány-pártnak vannak konfliktusai a Momentummal Gödön, ahol az önkormányzatban van DK-s képviselő is.

2020. 08. 06. 10:20
GYURCSÁNY Ferenc; RÓNAI Sándor; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára
Budapest, 2019. mjus 26. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke (j2), felesge, Dobrev Klra, a DK EP-listavezetje, Molnr Csaba (b) s Rnai Sndor (b4) a prt mandtumot szerzett kpviseli a DK eredmnyvr rendezvnyn a fvrosi Radisson Blue Bke Hotelben az eurpai parlamenti (EP-) vlaszts napjn, 2019. mjus 26-n. MTI/Bruzk Nomi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője az ATV Start című, csütörtöki műsorában azt állította, ismeretlen forrástól érkezett hozzá az a hangfelvétel, amely a pártja szerint azt bizonyítja, hogy a város momentumos polgármestere fideszes helyettest akart. Rónai állítása azért életszerűtlen, hiszen egyrészt a DK-nak van önkormányzati képviselője Gödön, másrészt a Gyurcsány-párt az, amelyik hónapok óta viaskodik a momentumos városvezetéssel. Így nehéz elképzelni, hogy külső forrásból jutottak a Balogh Csaba szavait rögzítő felvételhez. Az is különös, hogy Rónai nem cáfolta egyértelműen, hogy manipulált lenne a nyilvánosságra hozott hangfelvétel. Mindössze azt hangoztatta: nem bizonyított, hogy vágott lenne az anyag. Emellett azt állította, a gödi kollégái megerősítették, hogy a beszélgetés valóban elhangzott. Rónai azt mondta, szerdán testületi ülést tartottak, ahol a polgármester nem cáfolta, hogy fideszesre cserélte volna alpolgármestereit.

Mást mondott a momentumos polgármester a saját pártja és a DK ugyanazon beszélgetésről készített hangfelvételén
Fotó: Facebook

Arra a kérdésre, hogy miért hozta nyilvánosságra a felvételt ahelyett, hogy annak tartalmát megvitatta volna valamelyik momentumos képviselővel, Rónai azt válaszolta: azért hozta nyilvánosságra, hogy végre beszéljenek az ügyről, szerinte ugyanis a gödiek egy ideje azt látják, hogy az ellenzéki koalíció nem, vagy csak rosszul működik, ezen pedig sürgősen változtatni akartak.

Mint megírtuk, a Momentum azt állítja, az említett felvétel manipulált. A szerda reggel kiadott közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a DK manipulált hangfelvétellel támadja Göd polgármesterét, és a párt által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. A Momentum ugyancsak közzétett egy hangfelvételt, amely az ő állításukat támasztja alá. Szerintük az az április 6-i beszélgetésről készült hanganyag eredeti verziója – a felvételt rövidebb, illetve hosszabb változatban is közzétették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.