Négy nap alatt 444 kilométer: ismét elrajtolt a Tour de Hunguest

Egy túra, ahol a hobbisportolók megtapasztalhatják a nemzetközi profi körversenyek hangulatát.

2020. 08. 24. 9:38
null
Fotó: SZABO MIKLOS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén immár második alkalommal rajtolt el hétfőn a Tour de Hunguest. Az országúti kerékpáros túrázók Nyugat-Magyarország legvonzóbb útvonalain tekernek augusztus 24 és 27-e között, megelőzve a profi országúti kerékpárosversenyek, a Tour de France, illetve hazai megfelelője, a Tour de Hongrie rajtjait. A Tour de Hunguest során a Balaton-felvidéket, a Kis-Balaton legszebb részeit, valamint Zala és Vas megye dombjait járja be mintegy ötven kerekes. A naponta teljesítendő szakaszok Magyarország legnagyobb szállodaláncának népszerű hoteleit kötik össze.

A Tour de Hunguest nem egy körverseny, hanem egy kerékpártúra, a résztvevők augusztus 24-én Tapolcáról indulva barangolják be a Balaton-felvidéket, egészen Balatonfüredig és Tihanyig. A következő napokon Zalakaroson át Bükfürdőig tekernek, majd Tapolcára térnek vissza. Az útvonalat kísérőmotorosok és mentő biztosítja, a szállodákhoz érve pedig négycsillagos körülmények között regenerálódhatnak a résztvevők. A Tour de Hunguest egyedülálló sportprogram hazánkban, hiszen a hobbisportolók megtapasztalhatják a nemzetközi profi körversenyek hangulatát, kerékpározás közben pedig testközelből csodálhatják meg az ország természeti kincseit és épített örökségét. Az ötvenfős csapathoz útközben bárki becsatlakozhat kerékpárral.

Az első Tour de Hunguest 2019-ben a Mátra és az Alföld felé vette az irányt, akkor a kerékpáros karaván tagjai öt nap alatt 555 kilométeres távot teljesítettek. A program sikerén felbuzdulva idén a Dunántúlon róják a kilométereket, négy nap alatt 444 kilométert teljesítenek az amatőr bringások az Opus Global Nyrt. szállodaláncának szervezésében.

A Tour de Hunguest nem titkolt célja a kerékpársport népszerűsítésén túl felhívni a figyelmet a Hunguest szállodák kitűnő adottságaira, ezáltal is támogatva a világjárvány idején az egyik legbiztonságosabbnak tekinthető belföldi sportturizmust – írja sajtóközleményében az Opus Global.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.