Súlyosítást kér az ügyészség a Szigeten lebukott dílerek ügyében

A holland drogkereskedők ismételt letartóztatását és fegyházbüntetésük súlyosítását indítványozták.

Forrás: MTI2020. 08. 03. 10:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kényszerintézkedés és a kiszabott büntetés súlyosítását kezdeményezték a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott két holland drogkereskedő ügyében – tájékoztatta Fővárosi Fellebviteli Főügyészség hétfőn az MTI-t. Felidézték: áprilisban emeltek vádat a holland állampolgárok ellen, akik tavaly augusztusban jelentős mennyiségű kábítószert hoztak Magyarországra, hogy azt a budapesti fesztiválon értékesítsék, ám a hatóságok tetten érték őket. A Fővárosi Törvényszék június végén kihirdetett elsőfokú ítéletében a hollandokat bűnösnek mondta ki jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, és öt év szabadságvesztésre, valamint négy év Magyarországról történő kiutasításra ítélte őket. A határozat kihirdetése után a törvényszék a vádlottak letartóztatását megszüntette és egy bérelt lakásban bűnügyi felügyeletbe helyezte őket a másodfokú eljárás befejezéséig. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a két vádlott ismételt letartóztatását és indítványozta a fegyházbüntetés súlyosítását – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.